buduća kraljica

Engleska se NAJEŽILA kad je izašla iz automobila: Kejt Midlton na sahrani kraljice Elizabete nosi POSEBNU ogrlicu

0

Princeza od Velsa još jednom je pokazala da će jednog dana biti dostojna uloge kraljice, a pokojnoj Elizabeti II je poštovanje poslednji put pokazala na način zbog kog se Engleska ježi

foto: Tim Goode / PA Images / Profimedia
foto: Tim Goode / PA Images / Profimedia

U Velikoj Britaniji danas se održava sahrana kraljice Elizabete II, a očekuje se da će ovo biti najveći međunarodni događaj u istoriji ove zemlje, pišu tamošnji mediji, a svakako je najveća akcija u istoriji britanske policije.


Protokol za sahranu kraljice pripreman je decenijama i biće "milimetarski precizan", a ceremoniji će prisustvovati oko pet stotina šefova država ili vlada i najviših međunarodnih funkcionera, koji će se naći među dve hiljade privilegovanih zvanica.


Nakon što su pristigle visoke zvanice, u Vestminstersku opatiju je došla i britanska kraljevska porodica, na čelu s kraljem Čarlsom III, prestolonaslednikom pokojne Elizabete II.

 

Okupljeni poštovaoci kraljice s posebnim oduševljenjem su pozdravili princezu od Velsa Kejt Midlton, koja je i ovog puta pokazala da je spremna za novu ulogu u monarhiji i da će jednog dana biti dostojna trona na kom će sedeti pored supruga Vilijama.


Midltonova je iz crnog automobila izašla u društvu nove kraljice supruge Kamile i svoje dece princa Džordža i princeze Šarlot, a njen stil je izdanje koje će ostati upisano u istoriji.


Princeza od Velsa pojavila se u očaravajućoj kaput-haljini crne boje, modelu s decentnim V-izrezom. U pitanju je strukirani model koji se iznad kukova širi u oblik zvona i pada malo ispod kolena, a Kejt je maestralno upotpunila ovo izdanje.

 

1 / 3 Foto: BBC / Ferrari / Profimedia


Naime, supruga princa Vilijama ponela je jednostavan, a ipak raskošan šešir okruglog i širokog oboda, koji krase crni cvet i mrežica preko lica. Uz to je odabrala jednostavne crne salonke s visokim štiklama, a njen odabir nakita posebno je interesantan.


U svim svojim pojavljivanjima od smrti kraljice Elizabete Kejt je nosila bisere iz kraljičine privatne kolekcije, a tako je bilo i ovog puta, kada je odabrala sićušne viseće minđuše s belim biserima. Ipak, i oni su ostali u senci veličanstvene ogrlice, koja nosi posebnu simboliku. U pitanju je Elizabetin čoker od četiri niza belih bisera i s krupnim dijamantom u sredini, koji je godinama nosila princeza Dajana i koji je Kejt pozajmila za proslavu 70 godina braka kraljice Elizabete i princa Filipa 2017. godine.

 

 

Ovaj skupoceni komad nakita ima izuzetnu sentimentalnu vrednost u kraljevskoj porodici i princezini fanovi nisu iznenađeni što je baš ovu ogrlicu odabrala kako bi poslednji put odala počast pokojnoj kraljici.


Neobični čoker je u kraljevskoj porodici od sedamdesetih godina prošlog veka, kada ga je Elizabeta dobila na poklon od kraljice Japana, a i sama ga je često i rado nosila.

 

 

makonda-tracker