Anđelija Vujović: Glam Rock

Modni eksperimenti odavno nisu samo sastavni deo profesije manekenke Anđelije Vujović jer ona, otkako zna za sebe, uživa u spajanju naizgled nespojivih odevnih kombinacija
0
1 / 5 Foto: Milena Rakočević

Manekenka Anđelija Vujović (29) uživa u testiranju novih modnih trendova, a posao joj uvek pruža mogućnost da najnovije modele prva ponese na pisti. S obzirom na to da se već čitavu deceniju bavi modelingom, odavno je iskristalisala kako treba da izgleda njen stil.

- Najbolje bih ga opisala kao kao glam rock. Kožne jakne i mantili, iscepane farmerke, uzane haljine, dominacija boja poput crne, sive, srebrne i zlatne, mrežaste čarape, glomazni komadi nakita od metala, samo su neki od elemenata koji karakterišu ovaj stilski pravac u odevanju – priča Anđelija koja kao pravi profesionalac nikada nije odbijala da nosi ekstravagantne modele, pa je tako u svom dosadašnjem iskustvu umela da ponese i najunikatnije modele.

- S obzirom na posao kojim se bavim, bilo bi nemoguće izdvojiti najluđu modnu kombinaciju koju sam nosila. I privatno volim da se igram sa odećom jer je to jedan od načina da iskažem svoju kreativnost i zato sam uvek spremna da eksperimentišem – priča manekenka koja je u javnosti poznata kao osoba koja poštuje modne trendove jer uvek savršeno uspeva da uskladi svoj autfit.

- Kada je reč o odlasku na događaje koji imaju propisan dress code, uvek odgovorim na zadatak, ali u svojoj interpretaciji i u skladu sa sopstvenim stilom. Kada dress code nije obavezan, slušam samo svoju trenutnu inspiraciju – ističe Anđelija.

Iako prati modne trendove, manekenka ih ne sluša slepo, pa naglašava da nije pristalica retro looka koji se pre nekoliko godina vratio na velika modna vrata.

- Sebe uopšte ne vidim u takvoj odeći. Isto tako, nisam ni za hippie stil koji ne poseduje potrebnu moć, ključnu stvar kada je reč o stilskim pravcima – priča Anđelija i konstatuje koji je deo garderobe obavezan u njenom ormanu.

- Crna kožna jakna predstavlja idealan dodatak svakoj mojoj odevnoj kombinaciji – zaključuje manekenka.

 

Ksenija Konić

 

makonda-tracker