elegancija uvek i svugde

Princeza Dajana kao iz bajke, Bekam kao iz sna! Ovo su najlepša MODNA IZDANJA u dugoj i luksuznoj istoriji Vimbldona

2

Koja se vama modna kombinacija koju su poznate ličnosti pripremile za Vimbldon najviše dopada?

foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia, Mike Egerton / PA Images / Profimedia
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia, Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Teniski turnir Vimbldon, najstariji na svetu, odavno je više od tenisa. On okuplja neka od najvećih imena svetskog šou-biznisa i politike, pa smo tako na vimbldonskim tribinama proteklih decenija imali priliku da vidimo veliki broj slavnih ličnosti.


Stvar je prestiža među poznatima pojaviti se na Vimbldonu, naročito u boksu nekog od učesnika ili, još bolje, u kraljevskoj loži. Tu je, naravno, izražen i modni faktor: o tome kako su se čuveni ljudi u različitim oblastima obukli za neki od mečeva piše se i priča danima, a ponekad čak i godinama.


Tako su nam do sad prikazana mnoga nezaboravna modna izdanja, a ovo su možda i najpoznatija.

 

  • Princeza Dajana

 

Princeza Dajana
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Kakva je to lista najbolje odevenih ako na njoj nema nekadašanje princeze od Velsa? Pokojna princeza Dajana više puta je na Vimbldonu navijala za svoje omiljene sportiste, pa nam se tako predstavila u različitim odevnim varijantama. Međutim, ako nas pitate, neprevaziđena je prva kombinacija u kojoj je Dajana posmatrala neki teniski meč na ovom turniru.

 

Princeza Dajana
foto: KEYSTONE Pictures USA / Zuma Press / Profimedia

Bilo je to 1981. godine, iste one kada se udala za princa Čarlsa, a mlada Dajana navijala je na jednom od mečeva ženskog singla u dubokoj beloj suknji, romantičnoj bluzici sa čipkom na rukavima i trendi jaknici ravnog kroja. Damski i u njenom stilu!

 

  • Ema Votson

 

Ema Votson
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

Britanska glumica koju smo zavoleli u seriju filmova o Hariju Poteru uvek iznova oduševljava svojim stilom, ali jedan od najlepših autfita ponela je baš na Vimbldonu.

 

Ema je 2019. godine na trenutak bacila tenis u drugi plan kada se na tribinama pojavila u belom ženskom odelu s prslukom koji je ponela na golo telo. Naglašena ramena, široke pantalone i, naravno, raskošni beli šešir i — koga još briga za tenis?

 

  • Kejt Midlton

 

Kejt Midlton
foto: Paul Marriott / Alamy / Alamy / Profimedia

Za turnir na travi vojvotkinja od Kembridža je 2021. godine odabrala zelenu haljinu i time na suptilan način pružila omaž slavnom turniru.


Supruga princa Vilijama pojavila se na finalu ženskog singla u prelepoj toaleti "Emilije Viksted" efektne zelene nijanse, a reč je o komadu kratkih rukava rečenom ispod grudi, odakle se širi uz upečatljiv plisse.

 

  • Sijena Miler

 

Sijena Miler
foto: Paul Edwards / News Licensing / Profimedia

Poznata glumica spada u velike ljubitelje tenisa i gotovo da nikad ne propušta Vimbldon, a prošle godine se na jednom meču pojavila u kombinaciji koja na prvi pogled izgleda kao kombinezon.

 

Reč je o spoju pantalona i košulje s plavo-belim prugama kojima je Sijena Miler dodala malu "brikinku" i sandale s visokim štiklama. Kao da ona ume da pogreši!

 

  • Jelena Đoković

 

Jelena Đoković
foto: TOBY MELVILLE / AFP / Profimedia

Supruga najboljeg tenisera sveta uvek je na visini modnog zadatka na tribinama dok bodri svog dragog. Ipak, jedno od najzapaženijih bilo je jednostavno i šik izdanje koje je odabrala 2015. godine, kada je Novak Đoković pobedio Rožea Federera u finalu.

 

Jelena Đoković
foto: Mike Egerton / PA Images / Profimedia

Vimbldonski bela, haljina kratkih rukava savršen je izbor za mnoge prilike, a Jeleni je omogućila da, kao i uvek, vatreno navija i izgleda vrlo šik. Uz to, ponela je plavosivi klasični trenč, koji joj je bio od koristi kada se sucne nakratko sakrilo iza oblaka, a sve je zaokružila trendi pletenicom. Nije ni čudo što ju je baš tog dana svetska kraljica mode Ana Vintur srdačno zagrlila.
 

  • Dejvid Bekam

 

1 / 4 Foto: HUGO PHILPOTT / UPI / Profimedia


I jedan poznati muškarac umešao se na ovu listu jer, prosto, nismo odoleli!
Odmah nakon romantične proslave 23 godine braka s dizajnerkom Viktorijom Bekam, nekadašnji fudbaler Dejvid Bekam uputio se u Englesku da navija na Vimbldonu, a njegov autfit definitivno će se pamtiti.


Beks je poneo bele pantalone, braon sako, belu košulju s braon brugama i braon kravatu s belim tufnama. Svaki detalj na svom mestu, sve savršeno uklopljeno, a da sve bude još slađe, ovo je bio zabavni izlazak na koji je odveo svoju majku Sandru.

 

 

makonda-tracker