preteruju li?

"Kakvu poruku pokušava da pošalje?!" Pink autfit ultrazgodne glumice RAZBESNEO i devojke i modne znalce

0

Popularna glumica ne stidi se da pokaže svoj seksepil, ali to nije svima po volji... 

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Ako pričamo o trendovima u oblasti sukanja, ove godine je nenadmašan model koji je modna kuća Miu Miu predstavila je u oktobru u okviru kolekcije za proleće i leto 2022.


Njoj nisu odolele vodeće svetske influenserke i manekenke, pa čak ni oskarovka Nikol Kidman i naša Tamara Kalinić, a u pitanju je komad koji se opisuje kao mikro-suknja s maksimalnim efektom.

 

Neki su oduševljeni ovom suknjom, neki šokirani, a mnogi smatraju problematičnim to što se ona često nosi s krop topom, odnosno gornjim delom odeće koji otkriva stomak, tako da malo šta ostaje prepušteno mašti.

 

1 / 5 Foto: Photoeventshd / Shutterstock Editorial / Profimedia


Među poslednjima koji su odabrali Miu Miu suknjicu i kratak gornji deo odeće našla se američka glumica i nova TV zvezda Sidni Svini, koju smo gledali u seriji "Euforija" i koja je poznata po tome što smelo ističe sve svoje fizičke atribute.


Sidni je za poziranje na crvenom tepihu dodele filmskih i televizijskih MTV nagrada dabrala stajling koji u potpunosti potpisuje Miu Miu, ali nije odabrala čuvenu plisiranu mikro-suknju inspirisanu školskim uniformama koja je napravila pomamu ove godine. Odabrala je možda još smeliju veziju — poluprovidnu i svetlucavu roze suknjicu s dubokim šlicem i dva crna kaišića.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

 

Kombinovala ju je s topom kratkih rukava i dekolteom koji je inspirisan klasičnom košuljom, a sve je začinila zlatnim Miu Miu sandalama s platformom i visokim blok-potpeticama.

 

Komentari divljenja prema Sidninom izgledu nisu izostali, ali se našlo i mnogo kritika.


"Šta je, u ime ranih dvehiljaditih, ovo?", "Kakvu poruku pokušava da pošalje?", "Ima li ova žena kalendar?", "Tužno je što se ponovo vraća nizak struk", "Dragi bože, nije valjda da pokušava da vrati u modu go stomak u kombinaciji s golim svim ostalim"... neki su od komentara.

 


Mnogi dodaju i da je žalosno što se uticajne glumice okreću starim trendovima u vreme kada je konačno procvetalo prihvatanje svih tipova građe i da postoji strah da će devojke ponovo da se izgladnjuju i pate jer ne izgledaju kao zvezde i ne mogu da nose sličnu odeću.


"Samo gledajte kako telesna pozitivnost ide u zaborav dok se uspostavlja vladavina niskog struka. Mlade generacije, učite na našim greškama, ne uništavajte svoje telo" jedna je od zapaženijih reakcija.

 


Otkako se pojavio trend mikro-suknje, ovakve reakcije često se mogu čuti, a među onima koji su se oglasili jesu i aktivisti koji se bore za širenje svesti o telesnoj pozitivnosti.


Ovakvi kompleti se prave za izuzetno mršava tela. Ne prave se za krupnije žene i to je vrlo frustrirajuće — istakaoje ranije za Yahoo Life Đanluka Ruso iz organizacije Power of Plus. — Stiče se utisak da se tako glorifikuje tip tela protiv kakvog se borimo godinama. On podseća na rane dvehiljadite, kada smo imali krupne razgovore o anoreksiji, modi i bulimiji i o tome kako su modeli tretirani, a to nije bilo sjajno. Zato za mnoge ljude ovo deluje kao okidač.

 

 

 

makonda-tracker