veličanstveno

Ženstvena RATNICA zbog koje je Evropa uzdahnula: Haljina Nevene Božović jedna je od najlepših u istoriji Evrovizije

4

Inspirisana upravo njom i njenom energijom, haljina koju je 2019. nosila Nevena Božović privukla je pažnju već posle prve probe u Tel Avivu

foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN
foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN

Srpska pop pevačica Nevena Božović dobro je poznato ime ljubiteljima Evrovizije na Starom kontinentu.

 

 Naša pevačica nastupila je još kao dete na Dečijoj Evroviziji 2007. godine, kada je zauzela treće mesto, potom 2013. godine na Evroviziji s grupom Moje 3, kada se Mirna Radulović, Sara Jo i ona, nažalost, nisu plasirale u finale.

 

Ipak, kruna Nevenine evrovizijske karijere svakako je njen samostalni nastup 2019. godine, kada je pevala pesmu — "Kruna". Nevena je i autor ove numere, i kao kompozitor i kao tekstopisac, a u Tel Avivu je s njom na Evroviziji zauzela 18. mesto, ali iz ovog iskustva nosi samo najlepše uspomene.

 

Naša Nevena nastupila je u Izraelu u izdanju koje je odmah preplavilo portale koji prate Evroviziju, već nakon prve probe. I pre samog zvaničnog nastupa, pevačica je skrenula na sebe pažnju nesvakidašnjom toaletom crne boje, koja je izgledala vrlo upečatljivo u kombinaciji s metalik nakitom, koji joj je, kako se tada pisalo, dao "ratničku crtu".

 

1 / 9 Foto: EPA-EFE/ABIR SULTAN


Nevena je nosila toaletu čiji je gornji deo sastavljen od korseta i ispod koje se pruža efektna suknja koja pada u karnerima, a u prvi plan ističe jednu nogu. Toaletu je osmislila dizanerka i njena imenjakinja Nevena Ivanović, koja je tada podelila da su reakcije na Nevenino izdanje u Izraelu sjajne i da ih ono asocira na kostime u seriji "Igra prestola", koja je završena upravo te godine.


Kako je Nevena Ivanović tada istakla za Ženu, haljina je inspirisana upravo Nevenom Božović.

 


Haljina je inspirisana kontrastima koje Nevena nosi u sebi, neverovatnom snagom i ženstvenosti kao i kontrastima svetlog i tamnog, nežnog i energičnog — istakla je ona.


Sličnu kreaciju pevačica je nosila i u spotu za "Krunu", kada je uz neobičan nakit ponela i zanimljivu krunicu, a kompletan look odisao je zanimljivim spojem klasične elegancije i avangardnih elemenata.

 


Za svoj nastup na Evroviziji Nevena je odabrala i crne sandale, jednostavnog dizajna kako bi haljina ostala u prvom planu, što joj je pošlo za rukom i zahvaljujući upečatljivim volanima i trakamakoje su se spuštale oko noge.

 

Pevačicu je pratio i decentan šlep, zahvaljujući kojem je sve dobilo i dodatnu glam notu.

 

U svakom slučaju, jedinstveno!

 

 

makonda-tracker