kao san

Ona će Konstrakti biti glavna modna konkurencija: Predstavnica Litvanije VELIČANSTVENOM haljinom očarala Evropu

1

Iako ju je nosila na nacionalnom izboru za predstavnika Litvanije na Evroviziji, Monika Lju je rešila da je obuče i u Torinu. Ne bez razloga...

foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Monika Lju (34), koja na ovogodišnjoj Evroviziji predstavlja Litvaniju, nastupila je u prvoj polufinalnoj večeri u jednoj od nesumnjivo najlepših kreacija na sceni u Torinu.


Šarmantna pevačica moćnog glasa predstavila se pesmom Sentimental i kvalifikovala se u veliko finale, koje će se održati 14. maja.


Pored izuzetne numere, koja se ipak ne kotira najbolje na kladionicama i trenutno je na 27. mestu, Monika je privukla mnogo pažnje toaletom u kojoj je nastupila, a koja pretenduje da bude proglašena najlepšim scenskim kostimom ove godine.

 

U pitanju je halter-haljina pripijena uz telo koja predstavlja vrlo upečatljiv spoj glamura starog Holivuda i futurističkog stila, zahvaljujući sićušnim šljokicama koje hipnotišu svetlucanjem.

 

1 / 3 Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO


Naizgled vrlo jednostavna, ova haljina očarala je ljubitelje Evrovizije, koji su tokom čitave polufinalne večeri komentarisali autfit Monike Lju.

 

Zanimljivo je da ona nije namenski kreirana za Evroviziju, već za nacionalni izbor za predstavnika na ovom takmičenju, festivalu Pabandom iš naujo, ranije ove godine.

 


Razmišljala sam o tome da nosim drugu haljinu, ali ona koja mi se dopala je preskupa. Pored toga, shvatila sam da je ona koju sam nosila na takmičenju u Litvaniji vrlo prikladna i već je na neki način postala integralni deo nastupa — istakla je Monika u razgovoru za litvanski javni servis LRT.


Monika Ljubinaite je, inače, rođena u Klajpedi, u porodici muzičara, a još kao devojčica je pohađala časove baleta, što se vidi na njenoj vitkoj figuri.

 

 

Tokom studija je živela u Bostonu i Londonu, ali se potom vratila u Litvaniju, pa je danas stanovnica Viljnusa. Kao dete je svirala violinu, ali je 2004. godine počela da se bavi pevanjem i od tada se potpuno posvetili ovom pozivu.

 

 

Svojevremeno je bila članica žirija u litvanskoj verziji muzičkog šoua The Voice.

 

 

 

makonda-tracker