ušla u istoriju

Poslednji ŠAMAR KRALJEVSKOJ PORODICI: Haljinu koju je princeza Dajana nosila na Met gali Kejt ne bi smela ni da pogleda

2

Crvenim tepihom Met gale prošetalo je mnogo imena koja su obeležila svetsku pop kulturu, pa se među njima morala naći ultimativna ikona devedesetih — čudesna ledi Di.

foto: Harry Page / News Licensing / Profimedia
foto: Harry Page / News Licensing / Profimedia

Samo tri meseca nakon razvoda od princa Čarlsa, princeza Dajana našla se među zvanicama Met gale, prestižnog događaja u njujorškom Metropoliten muzeju, sada već davne 1996. godine.

 

Bio je to prvi i poslednji put da se bivša princeza od Velsa našla na Met gali, a ovo je bila prilika da Dajana uradi ono što joj je samo nekoliko godina ranije bilo nezamislivo: pojavila se u toaleti koja odiše seksepilom.

 

Budući da je njen sin Vilijam tada bio osetljivi četrnaestogodišnjak i da je njihov odnos bio poljuljan nakon svih skandala koje su Čarls i Dajana priredili, princeza je bila vrlo oprezna pri odabiru haljine.

 

1 / 13 Foto: Times Newspapers / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Kraljevska biografkinja Kejti Nikol, koja je napisala knjigu "Vilijam i Hari" otkrila je da se princeza dvoumila oko haljine koju je odabrala iz straha da će obrukati mladog princa.


Na kraju je izbor pao na slip toaletu s potpisom Džona Galijana i Diora — teget satensku kreaciju koja prati liniju tela, pada do poda, i gornji deo i bretele napravljeni su od crne čipke.

 

 

Preko nje je ponela nešto tamniji svileni ogrtač, kao i navy torbicu Lady Dior, koju je ona inspirisala. Svemu je dodala svoj najpoznatiji komad nakita: čoker od nekoliko nizova bisera s krupnim safirom u sredini.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by HELLO! Magazine (@hellomag)


Iako je ovo izdanje čak i smerno za današnje standarde crvenog tepiha Met gale, ono bi se i danas smatralo vrlo neprikladnim za jednu članicu britanske kraljevske porodice.

 

 

Čipka, gola ramena, akcenat na senzualnosti Dajanine figure, naglašene grudi... sve to spada u zabranjene stavke kada je u pitanju moda za kraljevske snahe — što Dajana u tom trenutku više nije bila.

 

Mnogi ovu kreaciju nazivaju poslednjom porukom koju je Dajana uputila ljudima koji su je kinjili i omalovažavali godinama, a ona je tako jednostavna: "Konačno sam slobodna".

 

 

makonda-tracker