očarale

Ćerka zanosna, a majka — KAO SAN! Kejt i Lila Mos na Met gali nikoga nisu ostavile ravnodušnim

7

Živa legenda modelinga Kejt Mos i njena naslednica Lila pokazale su još jednom da im je moda zapisana u genetskom kodu

foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia
foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

Godina 2022. ostaće upamćena kao vrlo značajna za Lilu Mos. Mlada manekenka i ćerka žive legende modelinga Kejt Mos prvi put se našla na naslovnoj strani britanskog izdanja magazina Vogue u maju, šetala je pistom na revijama najprestižnijih brendova, a sinoć se prvi put našla i među zvanicama Met gale.


Društvo na crvenom tepihu pravila joj je mama Kejt, a obe su oduševile izdanjima koje su odabrale za ovu priliku.

 

Lila je odabrala toaletu brenda Burberry, sastavljenu od nude bodija i poluprovidne tkanine iste boje koja se pruža od vrata do poda i ukrašena je upečatljivim srebrnim vezom. Lila je odabrala i otvorene sandale iste boje, a svoj opisuje kao savremen.

 

1 / 3 Foto: Stephen Lovekin/BEI / Shutterstock Editorial / Profimedia


Moj look je moderan i deluje mladoliko, ali je istovremeno elegantan i šik — rekla je Lila za Vogue pred izlazak na crveni tepih. — Nude paleta boja je klasični Burberry, a vez je svemu dao ekstravagantnu crtu, za koju zaista mislim da se ističe.


Moda je u Lilinom genetskom kodu, budući da je odrasla u veličanstvenu Kejt Mos i njen glamurozni stil i način života.


Pomenuti brend je, inače, bio zadužen i za Kejtino izdanje, a glavni kreativni direktor ove kuće Rikardo Tiši za nju je odabrao crnu haljinu izrađenu od satena i pliša.

 

1 / 5 Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

 

U pitanju je kreacija koja otkriva jedno rame, naglašava dekolte na suptilan način i tek prati figuru do struka, odakle se širi i pada u jednostavan šlep. Da sve bude seksepilnije, uz golo rame, tu je i dubok šlic koji otkriva izvajane noge.

 

Ona je, inače, inspirisana zaštitnim znakom brenda Burberry: klasičnim trenčom, mantilom koji je neizostavan svakog proleća, pa haljinu krasi prepoznatljivo dvoredno kopčanje.

 

 

makonda-tracker