konačno se vratila

Od Džej Lo do pola Beograda — nosiće je svi! Haljina za svaki dan koja ide i uz espadrile, i uz patike, i uz štikle

0

Jednostavan i večno trendi model vratio nam se i ovog proleća, a pruža bezbroj mogućnosti za kombinovanje

foto: Victoria Chudinova/Shutterstock
foto: Victoria Chudinova/Shutterstock

Sveže verena Dženifer Lopez nedavno je tokom šetnje u Kaliforniji ponela lepršavu haljinu savršenu za prolećni dan i potvrdila ono što modni znalci znaju već neko vreme: prerija modeli su se vratili!


Kao i svakog proleća, stil poznat kao prairiecore doživljava veliki comeback i uporno se zadržava do prvih jesenjih dana, a kako i ne bi kada je u pitanju najromantičnije, najženstvenije i najudobnije viđenje mode za svaki dan?!

 

1 / 7 Foto: Stoianov-max/Lopez / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia


To je retro-vestern-viktorijanski odevni komad koji ima nekoliko ključnih karakteristika: nabore, cvetne printove (iako ne uvek), puf rukave, visoke izreze, slojeve i A kroj — objasnio je stilista Milton Vajt.

 


Uz sve ovo, nije ni čudo što su žene prosto lude za prerija haljinom, a kad tome dodate lepršavost, mogućnost za kvadratne izreze, naglašen gornji deo tela jasno je da imamo hit sezone.


Postoji mnogo varijanti ovog modela haljine, a ukoliko želite da je nosite s kaubojskim čizmama odličan izbor biće neka napravljena od džinsa, u tipičnom stilu američkog Divljeg zapada.

 


Ako biste je radije nosili s tipičnom letnjom obućom, možete poneti bilo koju, ali imajte u vidu da najbolje izgleda neka koja je midi ili mini dužine.

 


Ukoliko ciljate na boho look, obavezno odaberite neku sa sitnim cvetnim dezenom i dodajte joj torbu i obuću od prirodnih materijala i neutralnih boja.

 

 

 

 

makonda-tracker