šta vi mislite?

Bolje od Kejt, ali ipak NE KAO LETICIJA? I holandska kraljica Maksima modnom kombinacijom podržala Ukrajinu

0

Jednostavno, damski, šik... I s porukom!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Supruga holandskog kralja Vilema Aleksandera kraljica Maksima pošla je stopama svojih "koleginica" Leticije od Španije i Kejt Midlton i modnim izdanjem pružila podršku Ukrajincima nakon izbijanja rata s Rusijom.


Maksima od Holandije posetila je juče prijemni centar za izbeglice iz Ukrajine u Amsterdamu, gde je s prisutnima razgovarala o situaciji u Ukrajini, putovanju izbeglica iz rata i o tome kako komuniciraju s bližnjima koji su ustali u svojoj zemlji.

 

Ona je za ovu priliku odabrala odevnu kombinaciju u bojama ukrajinske zastave, a čitav autfit potpisuje njena omiljena modna kuća Natan. Maksima je ponela komotnije pantalone i bluzu s 3/4 rukavima i čamac-kragnom, oba komada u žutoj boji. Iako je holandska kraljica odabrala odevnu varijantu u nijansi senfa, kombinovala ju je sa svetloplavim kaputom, što je u kombinaciji sve asociralo na ukrajinsku zastavu.

 

1 / 4 Foto: EPA-EFE/Mischa Schoemaker / POOL


Uz to je ponela i plavo-braon torbicu brenda Rough Studios i žute cipele.

 

Pre nekoliko dana, vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton je u Ukrajinskom kulturnom centru u Holand parku u Londonu nosila svetloplavi džemper, za koji je zakačila bedž u bojama zastave Ukrajine.

 

1 / 4 Foto: Ian Vogler-Daily Mirror/POOL supplied by John Rainford / SplashNews.com/Profimedia

 

Ipak, možda i najsuptilniji i najlepši znak poštovanja ukazala je kraljica Leticija od Španije, koja je na jednom skupu u Madridu nosila "višivanku", ukrajinsku tradicionalnu bluzu koja je deo narodne nošnje.

 

1 / 7 Foto: EPA-EFE/Chema Moya / POOL

 

 

 

 

makonda-tracker