i za zimu i za proleće

Najjeftiniji način da budete u trendu: Jedna od ovih PLETENIH HALJINA pretvoriće vas u kraljicu prolećne sezone

0

Možda ćemo ovih dana odložiti zimske jakne i preći na nešto laganije kapute, ali zimske haljine nikud ne mrdaju — one ostaju trend i u toplijim mesecima. Najbolje od svega je što je opcija bezbroj, a mi vam predstavljamo nekoliko najinteresantnijih modela.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kad temperature padaju, stil ponekad ume da trpi zbog praktičnosti i toplote, ali pletene haljine su bez sumnje adut kojim možemo da impresioniramo. Zato ne čudi što one polako postaju i prolećni trend, uvek prikladan za kombinovanje sa svim vrstama čizmica i tanjim jaknama, mantilima i kaputima.


Pletenje je bilo jedan od najjednostavnijih način izrade odeće. Najstariji pleteni predmeti potiču iz 11. veka, a pronađeni su u delu današnjeg Egipta — objasnila je za Marie Claire Elizabet fon der Golc, nekadašnja direktorka kompanije Net-a-Porter.

 

Tako jednostavan, a tako privlačan — kako se pojave novi komadi, oni se razgrabe! Čak i neki brendovi koji se obično ne smatraju ultraluksuznima, ali nude skuplju robu, lako prodaju svoje pletene komade.

 

1 / 10 Foto: Profimedia


Pletena haljina iz "Nanuškine" cruise kolekcije za 2019. godinu je rasprodata za tri nedelje — prisetila se Fon der Golcova. Od tada je ovaj brend nastavio s proizvodnjom praktičnih pletenih haljina u boho stilu, a njihovim stopama pošle su mnoge modne kuće, između ostalih i Jacquemus.

 

U čemu je prednost ovakvih haljina? Odgovor je jasan: izuzetno su udobne, savršene kako za zimu tako i za prelaznu sezonu, daju određenu notu ležernosti, praktične su i vrlo zgodne za kombinovanje, pa tako možemo da ih nosimo i s najkvalitetnijim kaputima i s kratkim teksas jaknama.


Fon der Golcova predlaže da ih nosimo s visokim čizmama i predimenzioniranim kaputima koji naglašavaju ramena. Zimi će izgledati odlično sa štepanim jaknama i kašmirskim šalovima, a tokom proćea mogu da se nose i s blejzerima i čizmicama do članaka. Ona preporučuje da ih nosimo čak i tokom leta, i to u spoju s patikama ili čak sandalama.


U svakom slučaju, pletene haljine ove godine doživljavaju veliki bum, a postoji bezbroj modela. Ako nas pitate, najpraktičniji su sledeći!


Rolka-haljina

 


Već smo konstatovali da je rolka trend koji je tokom jeseni izazvao pravu modnu groznicu i njegova popularnost ne jenjava. Zašto onda ne bismo spojili pletenu haljinu i rolka-okovratnik i poneli dva ultimativna trenda 2021. i 2022. zajedno?

 

Odlučili se za tamnu ili za svetlu varijantu, u prvom planu će biti lice, ali ne treba zanemariti ni toliko silueta izgleda zavodljivo u ovakvim komadima.

 

  • Duks-haljina

 

 

Prošle godine, kada je udobnost bila prvi modni zakon u jeku pandemije, veliku popularnost doživeli su predimenzionirani duksevi koji su se nosili kao haljine, pre svega zahvaljujući uticajnim ženama u svetu mode kakva je ruska manekenka Irina Šajk. Ove sezone, ovaj model će se često praviti od pletiva, što je još jedan sjajan miks najaktuelnijih trendova.

 

  • Oversized džemper

Ponekad je jednostavna haljina koja izgleda kao predimenzionirani džemper dovoljna da ostavimo utisak! Opredelite se za model efektnih šara i boja i izgledaćete odlično, posebno ako se odlučite za mini dužinu.

 

  • Haljina na preklop

 

Ovakvi krojevi sjajan su način da se obična pletena haljina učini zavodljivijom i da se njom istaknu struk i dekolte. Najomiljenije su monohromatske varijante, ali ako ste smeli obavezno odaberite animal print i nećete pogrešiti.
 

  • Maksi-haljine

 

 

Pletene haljine očarale su i dizajnere koji preferiraju maksi kroj, pa je u ponudi mnogo jednostavnih dugačkih modela koji ističu figuru uz pomoć smelih izreza i šliceva. Što se nas tiče, ne može bolje od ovakve jednobojne haljine i kratkih čizama!

 

 

makonda-tracker