praktično i uvek moderno

Postoji samo jedno pravilo, a efekat je uvek — WOW! Irina Šajk zna najjeftiniji način da ostanete trendi i na -5

0

U danima kada temperatura padne ispod nule, prvo o čemu razmišljamo jeste kako da se ugrejemo što je više moguće, ali to ne znači ne možemo da ostanemo besprekorno stilizovani. Kada je reč o street style-u, ovaj aksesoar je nezaobilazan, a u njega je zaljubljena i jedna od najbolje odevenih žena sveta

foto: SplashNews.com/Profimedia
foto: SplashNews.com/Profimedia

Svaki izlazak iz kuće ruske manekenke Irine Šajk je modna vest, a dok modni portali širom sveta prate njene spektakularne haljine i obuću, jedan detalj nepravedno ostaje u njihovoj senci. Naviknuta na oštre ruske zime, slavna lepotica uvek spremna dočeka hladne mesece u Njujorku, gde godinama živi, pa njen garderober obiluje dobro krojenim kaputima, toplim i atraktivnim čizmama, ali i aksesoarom bez kog se ne sme izaći na hladan januarski vazduh — kapicama.


U poslednje vreme, Irina Šajk uglavnom bira klasični beanie model, vunenu pletenu kapu koja joj omogućava da dugo i bezbrižno uživa u šetnjama Menhetnom sa ćerkicom Leom de Senom Kuper.

 

Ona preferira jednostavan model bez detalja, koji je nosila kako s elegantnim kaputima, tako i s punjenim sportskim jaknama, a ponosna je vlasnica nekoliko kapa crne boje. Povremeno je vidimo i s beanie kapicom s natpicom, ali uglavnom nosi najobičniji model kakav možete da pazarite na svakom koraku.

 

1 / 5 Foto: Profimedia


Ono na šta posebno treba obratiti pažnju pri odabiru kape za zimu, naročito modela koji je ovako pripijen uz glavu, jeste odgovara li vašem obliku lica.

 

Ukoliko je vaše lice jajastog oblika, najbolje je da se opredelite za užu beanie kapicu, koja neće dodatno izdužiti lice, dok oni koji imaju lice u obliku srca treba da odaberu kapu nešto nemarnijeg kroja, nabranu, koja će ublažiti crte lica, a sve je popularniji trik da se kapa blago iskosi kako bi skrenula pažnju na gornji deo lica i oči, da brada ne bi delovala preoštro. Ako je vaše lice okruglo, odaberite model pravougaonog oblika i izbegavajte kape koje su previše uske, a oni koji imaju lice kvadratnog oblika najbolje izgledaju s kapama koje narušavaju simetriju lica i nemaju oštre linije.

 

 

makonda-tracker