Šteta što je ne viđamo češće

Haljina po ukusu kraljica & omiljene cipele Keri Bredšo: Švedska princeza Sofija očarala Evropu nenadmašnim stilom

2

Supruga švedskog princa Karla Filipa ne pojavljuje se često u javnosti, naročito otkad je donela na svet treće dete, ali svaki put podseti zbog čega važi za jednu od najlepših i najbolje stilizovanih plemkinja na svetu

foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Pre nekoliko dana, u Stokholmu je podražana svečanost pod nazivom "Proslava demokratije — 100 godina", u čast punom veku otkad je prva žena ušla u Parlament. Ovom događaju prisustvovali su princ Karl Filip i princeza Sofija, pripadnici švedske kraljevske porodice, koji su u poslednjem trenutku zamenili princezu Viktoriju, naslednicu trona, i njenog supruga princa Danijela, koji su zaraženi virusom korona i u obaveznoj izolaciji već drugi put od početka pandemije.


Viktorijin mlađi brat Karl Filip i njegova lepa supruga umesto njih su predstavljali porodicu na posebno koncertu koji je upriličen u ponedeljak uveče u koncertnoj sali Anekset, a Sofija je još jednom sve ostavila bez daha elegantnim modnim odabirom.

 


Prelepa šveska princeza odabrala je za ovu priliku toaletu s potpisom nemačke dizajnerke Doroti Šumaher, a u pitanju je vrlo otmena crna haljina midi-dužine koju krasi upečatljiv tamnoljubičasti geometrijski dezen.

 

1 / 7 Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Ovaj pomalo preterani smerni model ima rukave ispod laktova, ističe struk blagim suženjem i od kukova se širi, što je sjajno rešenje ako želite da sakrijete višak u predelu stomaka i bokova, a Sofija je kombinovala elegantnu haljinu na sjajan način. Upotpunila je svoj stil crnom torbicom Mini Pouch modne kuće Bottega Veneta ulepšanu karakterističnim tkanjem intrecciato, a posebna poslastica za modne sladokusce jeste njen odabir cipela. Princeza je, naime, ponela ljubičaste salonke sa šnalom koje potpisuje brend Manolo Blahnik, isti model koji je u plavoj boji Zverka poklonio Keri Bredšo u "Seksu i gradu".


Princeza Sofija je, uz to, ovom prilikom prvi put pokazala svoju novu frizuru — dugačke, ravno sečene šiške, koje su bile u prvom planu, dok je ostatak kose podignut u nizak rep. Interesantno je da je supruga Karla Filipa odlučila da uklopi nakit sa obućom, pa se na njenim visećim minđušama nalazi detalj sličan šnali na salonkama.

 

 

makonda-tracker