anketa

Da li biste ga vi nosili? Trendi mantil koji je podelio mišljenja fashionista (a Kanjeu Vestu ubrzava puls)

0

Irina Šajk pre nekoliko dana ponela je ovakav komad, nakon čega je deo javnosti izrazio oduševljenje njenim stilom za svaki dan, a deo se našalio da je ruska manekenka očito previše gledala "Matriks". Novi retro trend munjevito osvaja influenserke, ali nisu svi oduševljeni njim!

foto: Backgrid UK/Profimedia
foto: Backgrid UK/Profimedia

Već neko vreme, koža kao materijal doživljava veliki comeback, pa više nije rezervisana samo za obuću i aksesoare, već su sve popularniji kožni odevni predmeti.


I dok su kožne pantalone proteklih pet godina, nakon poduže pauze, ponovo veliki modni hit, a Kaja Gerber već neko vreme pokušava da postavi trend nošenja kožnog sakoa, nekako spontano su nam se vratili i davno zaboravljeni kožni mantili!


Poznate lepotice obično biraju vrlo dugačke modele mantila napravljenih od kože i najčešće ih uklapaju u monohromatski ili najviše dvobojni autfit. Mahom su ovakvi komadi rezervisani za sveden i svakodnevni odevni stil, ponajviše street style varijante, a najstrastvenije zaljubljenice u kožne mantile proteklih meseci bile su manekenke Hejli Biber i njena starija koleginica iz Rusije Irina Šajk. Čini se da je najvećoj popularnosti kožnih mantila doprinela Kim Kardašijan, koja mesecima skoro uvek bira ovaj model (i ume da iznenadi vrlo zanimljivim dezeniranim modelima!).

 

1 / 20 Foto: Profimedia


U najvećem broju slučajeva, viđali smo ih u spoju sa čizmama, a dok i dalje suvereno prvo mesto među omiljenima drži klasični crni kožni mantil, ali s vremena na vreme vidimo poneki vrlo lep model braon ili crvene boje.
Posebno je interesantno zapažanje američkih medija da je su mantili od kože očito afrodizijak za repera i uglednog dizajnera Kanjea Vesta! Naime, pored njegove uskoro bivše supruge Kim Kardašijan, velike ljubiteljke ovog komada su pomenuta ruska lepotica Irina Šajk, američka manekenka Vinetrija, glumica Džulija Foks... na čiji je šarm pao Kanje Vest!


I dok je deo zaljubljenica u modu oduševljen povratkom kožnih mantila, nije malo onih koji smatraju da je ovaj trend trebalo da ostane u prošlosti. Tako su najnovije fotografije Irine Šajk u elegantnom crnom mantilu od kože izazvale komentare poput onog da je manekenka "izgleda previše gledala Matriks", jer sličan model Kijanu Rivs nosi u pomenutom serijalu filmova.

 

 

 

makonda-tracker