čista desetka

Zendaja zamislila, ona ponela kao umetničko delo! Princeza Sofija u retro kaputu kakav će biti u modi ZAUVEK

0


Princeza Sofija od Švedske ne pojavljuje se često na javnim događajima kao Kejt Midlton ili Leticija od Španije, ali definitivno spada u evropske plemkinje koje inspirišu svojim stilom i ne znaju za modne promašaje

foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia

Princeza Sofija (36), vojvotkinja od Varmlanda i supruga švedskog princa Karla Filipa (41), nema svakodnevno kraljevske obaveze kao neke poznatije evropske kraljice i princeze, a naročito je retko viđamo otkako je krajem marta donela na svet treće dete.


Ipak, ona je juče sa suprugom prisustvovala pokretanju aplikacije #nejtillnäthat 2.0 u Muzeju fotografije u Stoklholmu, za koju je inicijativu pokrenula upravo njihova fondacija. U pitanju je platforma za borbu protiv nasilja na internetu, koja nudi informacije, rešenja, savete i konkretne vežbe i alate za bezbedniji sajber-prostor.

 

Princeza Sofija, koja je poznata po svedenom stilu i jednostavnim odevnim varijantama, pojavila se u navy haljini midi dužine koja je pripijena uz telo i pokazuje da je supruga Karla Filipa brzo nakon porođaja uspela da vrati staru figuru. Reč je o klasičnoj zimskoj haljini od pletiva, zatvorenog okovratnika i dugih rukava, uz koju je Sofija od Švedske nosila crne čizme od prevrnute kože i s blok-petom.


Jednostavno, udobno, praktično, lepo i... pomalo dosadno? Ne brinite, princeza Sofija ni ovog puta nije omanula, jer je u Muzej stigla u jednom od najlepših kaputa koji smo videli ove sezone, a uz tako efektan komad je jasno zašto je odabrala neutralan ostatak odeće!

 

1 / 8 Foto: IBL / Shutterstock Editorial / Profimedia


Ona se odlučila za kaput koji je glumica Zendaja dizajnirala u saradnji s modnom kućom Tommy Hilfiger i koji bi osigurao da sve oi budu uprte u nju i da nije prelepa švedska plemkinja. U pitanju je model klasičnog kroja, dužine do kolena i s dvostrukim kopčanjem, s pepito dezenom i uvek upečatljivom crno-belom kombinacijom. Na prednjoj strani nalaze se dve trake na kojima je šara usmerena dijagonalno, što dezen čini još zabavnijim, dok su rukavi na podlakticama ukrašeni sitnijim karo dezenom i "prekinuti" kaišićima s printom kakav krasi kaput, a takav je i njihov rub. Isto tako, i kragnica ima sitniju šaru i na prvi pogled izgleda sivo.

 

Ovaj zanimljiv odevni predmet bio je deo ready to wear kolekcije koju su Zendaja i čuveni brend predstavili za jesen 2019. godine. Čitava linija odisala je duhom kasnih sedamdesetih i ranih osamdesetih i obiluje modernim verzijama klasičnog poslovnog stila.

 


Moja baka ima mnogo ovakve odeće. Mnoga od ovih izdanja su direktno iz njenog života ― ponosna je bila Zendaja nakon predstavljanja ove kolekcije i istakla da je to njeno viđenje ove modne ere.
 

 

 

makonda-tracker