imate li nešto slino?

Za njima vlada OPŠTA POMAMA! 10 modnih komada koji će DOMINIRATI ulicama svetskih prestonica

0

Za čime su devojke iz celog sveta "ludovale" proteklih meseci? Šta je to što je očaralo trendseterke? Ovo je spisak deset komada koji su najčešće pretraživani u poslednje vreme, a prvi će vas možda iznenaditi.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Modna platforma Lyst objavila je izveštaj o najtraženijim odevnim predmetima i aksesoarima proteklih meseci i sastavila listu komada koji su privukli najviše pažnje zaljubljenica u modu.


10. Bucket kapa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by EMMA BREWIN (@_emmabrewin_)


Kapica koja se kod nas obično naziva ribolovačkom i koja je bila vrlo popularna na prelazu iz devedesetih u dvehiljadite vraća se u modu, ali ne bilo kakva! Influenserke su zaljubljene u krzneni model, a među najtraženijima u poslednje vreme se našla kapa čiji dizajn potpisuje Emma Brewin.


9. Prugasta rolka sa izrezom

 

 

Rolke su u oktobru zavladale Instagramom i ulicama, a popularne su u svim varijantama: kao klasičan džemper s rolkom, kao rolka-haljina, kao rolka krop-top... Ipak, korisnice Lyst-a je najviše zanimao komotan model tolke s prugama i izrezom sa strane modne kuće Totême.

 


8. Šarene narukvice Roxanne Assoulin

 


Dizajnerka Roksen Asulin je skoro četiri decenije dizajnirala nakit za Marka Džejkobsa i Oskara de la Rentu, a onda je odlučila da pokaže nešto sasvim drugačije. U poslednje vreme, devojke se posebno interesuju za njene boho narukvice savršene za sezonu muzičkih festivala, a pretraga ovih komada nakita od perlica porasla je čak za 229 odsto.


7. Pin-top Jacquemus

 


Pre nekoliko meseci pisali smo o neobičnom topu s metalnom kopčom nazvanom pin-top, koji je osvojio svet mode vrlo brzo. Najzapaženiji model predstavio je brend Jacquemus, i to kratak kardigan nazvan La Maille Pralù, a u njemu smo prvo videli Hejli Biber i Belu Hadid.

 


6. Torba La Cagole brenda Balenciaga

 


Četvrtasti retro model moto torbe iz dvehiljaditih Balensijaga je zamenila zakrivljenom varijantom, ali je zadržala prepoznatljive nitne, rajsferšlus, pletenice...


5. Papuče JW Anderson s karikama

 


Još u martu smo pisali o modelu papuča koje predstavljaju miks kućnih papuča i klompi, koje su prvi put predstavljene krajem leta 2020, a influenserke su se postepeno zaljubljivale u njih očekivalo se da će biti ogroman trend ovog leta. Nisu nas razočarale: ekstravagantne zatvorene papuče s dvema zlatnim karikama bile su vrlo popularne u poslednje vreme!


4. Patike Eme Radukanu

 

Kejt Midlton
foto: Profimedia

Nakon što je britanska teniserka osvojila US Open, potraga za patikama koje je nosila skočila je za čak 86 procenata.

 


3. Zelene frotirske papuče Bottega Veneta

 

 

Početak pandemije prošle godine doneo nam je duži boravak kod kuće i okretanje udobnijoj odeći i obući, pa su tako trenerke postale ultrapopularne. Komfor i ležernost prelili su i na svakodnevni stil za van kuće, pa je tako nastala prava pomama za zelenim papučama čuvenog brenda koje izgledaju kao kućna obuća, a koštaju skoro 400 dolara.


2. Versace sandale s platformom

 

1 / 3 Foto: Profimedia


Nedavno smo na Tamari Kalinić, Arijani Grande i Bijonse videli predivne zatvorene sandale italijanske modne kuće Versace koje su dobile naziv Medusa Aevitas, a one su se vrlo brzo ušunjale i u srca ostalih zaljubljenica u modu.


1. Rupičasta Pradina torba

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Prada Calgary (@prada_vicki)

 

Prvo mesto pripalo je Pradinoj torbi za svaki dan napravljenoj od rafije, koja je savršen izbor za vreo letnji dan, ali trendseterke uspevaju da je kombinuju i uz jesenje odevne varijane.
 

 

makonda-tracker