Thierry Mugler: Couturissime!

Da li je ovo BUDUĆNOST MODE? Irina Šajk sve ostavila bez daha najinteresantnijim izdanjem otkad je znamo

1

Ruska manekenka poznata je kao neko za koga kreatori čuvaju najzanimljivije komade, a uvek je spremna za eksperimentisanje s futurističkim dizajnima. Ako predstavljate izložbu remek-dela ženske odeće, ko je bolji da ponese jedan od eksponata nego čarobna Irina Šajk?

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Supermodel Irina Šajk jedna od najvećih zvezda koje su u Parizu prisustvovale ostvaranju izložbe Thierry Mugler: Couturissime, koja je predstavljena paralelno s Nedeljom mode, a trajaće sve do aprila ove godine. Manekenka koja godinama sarađuje sa čuvenim brendom (i bila je među njihovim ključnim modelima na prvoj virtuelnoj reviji-kratkom filmu) podržala je time izložbu o kojoj će se tek pričati.


Šajkova je za tu priliku ponela poseban autfit: VRLO usku haljinu ove prestižne modne kuće, i to futuristički model koji naglašava poprsje, struk kukove, noge... sve! U pitanju je dizajn inspirisan ribljim repom, dok je korset prilično sličan raširenim krilima leptira, a haljina je u potpunosti prekrivena svetlucavim i raznobojnim detaljima. Sam rub toalete završava se kratkim šlepom koji je lepšav i laganiji od ostatka haljine, a Irina ju je ponela s poluprovidnim rukavicama crne boje.

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Kako je ovakav izbor odeće i više nego upečatljiv, dovoljne su bile crne cipele s ponekim kristalom, a Irina je odlučila da kosu pusti da pada ravno i da šminka bude vrlo blaga i tek naglasi lepotu njenog lica.
 

Izložba Thierry Mugler: Couturissime otvorena je svečano sinoć u pariskom Muzeju dekorativnih umetnosti, a za javnost je otvorena od 30. septembra 2021. do 22. aprila 2022. godine. Kako je istaknuto na sajtu ove ustanove, njom će biti predstavljen rad jedinstvenog umetnika koji je uneop revoluciju u svet ready-to-wear mode, haute couture mode, scenskih kostima, fotografije, filma i parfema tokom bogate karijere, pet decenija nakon što je Tijeri Magler stekao ogromnu slavu.

 

 

 

makonda-tracker