srbija navija, svet se divi

Haljine u boji SRPSKE ZASTAVE + bele patike: Srpske olimpijke očarale planetu na svečanom otvaranju Olimpijskih igara

7

Naša delegacija koja broji 86 sportista prodefilovala je na otvaranju Olimpijskih igara u Tokiju, a svu pažnju ukrale su naše devojke!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Najbolji srpski sportisti prošetali su na svečanom defileu predvođeni Filipom Filipovićem i Sonjom Vasić, koji su nosili srpsku zastavu.


Naši olimpijci takmičiće se u 16 različitih disciniplina, a među onima za koje ne sumnjamo da će nas ponovo obradovati medaljama su naše najdraže, najhrabrije, najborbenije i najvrednije devojke: taekvondistkinje, odbojkašice, košarkašice, atletičarke, streljačice... Srpske sportistkinje su, kako to obično biva gde god se pojave, na svečanom otvaranju Olimpijskih igara sve očarale širokim osmesima i lepotom dok čekamo da na terenima pokažu zbog čega ih Srbija obožava. Kao i uvek, posebnu pažnju privukao je stil olimpijki, koje su ovog puta na defile izašle u haljinama inspirisanim srpskom zastavom.

 

1 / 4 Foto: Profimedia


Ivana Španović, Ana Dabović i ostale sportiskinje nosile su haljine iz olimpijske kolekcije, koja je predstavljena na modnoj reviji sredinom juna. U pitanju su plave sportske haljine A-kroja i kratkih rukava koje se od struka šire u plisirane suknje ukrašene bojama naše zastave. Najbolje srpske sportistkinje nosile su uz njih bele patike i ono najvažnije — optimistične osmehe i srpske zastavice.

 


Kako je na predstavljanju kolekcije otkrio Vojčeh Harus, glavni dizajner kolekcije "Tokio 2020", za izradu opreme koju će naši sportisti nositi tokom Igara korišćeni su materijali koji "omogućavaju komfor, kako na sportskim borilištima, tako i u slobodno vreme".


U svakom slučaju, mi im želimo mnogo uspeha i — zna se — da ih dočekamo ispod balkon Skupštine Beograda!

 

 

makonda-tracker