MORATE DA JE VIDITE

NI DAJANA NI KEJT: Najskuplju venčanicu u istoriji nosila je — kraljica Leticija, a ona nije klasična haljina iz bajke

0

Iako je supruga španskog kralja poznata kao jedna od štedljivijih plemkinja i neko ko često ponavlja odevne kombinacije i nosi jeftinije komade, za svoje venčanje nije želela da se ustručava.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kad govorimo o kraljevskim venčanjima, obično se kao prva tema nameću venčanje ledi Dajane Spenser i princa Čarlsa ili dan kada je njihov sin princ Vilijam oženio lepu Kejt Midlton.

 

 

Ipak, iako su venčanice koje su nosile ove dve Britanke među najpoznatijim na svetu, one ne mogu svojom cenom ni da priđu onoj u kojoj se udala kraljica Leticija od Španije! Dok je Dajanina venčana haljina s potpisom Dejvida i Elizabet Emanuel koštala oko 115.000 dolara, a Kejtina haljina modne kuće Aleksander Mekvin koju je kreirala Sara Barton oko 434.000 dolara, za venčanicu kraljice Leticije bilo je potrebno izdvojiti čak 6.600.000 evra!

 

Ovaj interesantan komad u kojem se Leticija udala za španskog kralja Felipea VI (tada princa od Asturije) dizajnirao je Manuel Pertegaz, koji je tada imao 80 godina.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

U pitanju je haljina od svile koju krase ljiljani izvezeni zlatnim i srebrnim nitima, a njen šlep je zaobljen i dugačak, iako znatno kraći od onog koji je imala ledi Di. Rukavi na haljini su dugački, dekolte umeren, a tu su i pomalo ekscentrični ukrasi u vidu revera. Kraljica je za ovu priliku od Felipeove majke Sofije pozajmila prusku tijaru s dijamantima, a budući suprug joj je darovao veo dugačak tri metra i širok dva.

 

Šta vi mislite o ovoj venčanici? Obavezno nam kažite u komentarima.

 

 

makonda-tracker