zanimljivo

BRITANCIMA NIŠTA NE MOŽE DA PROMAKNE: Znate li zašto Kejt Midlton od početka pandemije uglavnom nosi plavu boju?

1

Možda vam je promaklo, ali retke su prilike u kojima se vojvotkinja od Kembridža od izbijanja epidemije virusa korona nije pojavila u plavoj odeći

foto: Profimedia
foto: Profimedia


Ako pitate obožavaoce britanske kraljevske porodice i, posebno, fanove Kejt Midlton, ona sve boje nosi sjajno!


Bez obzira na to bira li roze žensko odelo ili žutu midi haljinicu, supruga princa Vilijama izgleda spektakularno i odmah dospeva na naslovne strane vodećih svetskih modnih portala. Ipak, u poslednje vreme, konkretno, proteklih sedam meseci, primećeno je da najčešće nosi plavu boju!

Dobro je poznato da vojvotkinja od Kembridža odeću ne bira tek tako, već u obzir uzima mnogo faktora, pa je, recimo, prilikom posete Pakistanu nosila najčešće zelenu boju sličnu onoj na zastavi ove zemlje, a nedavno se na sastanku s ukrajinskim predsednikom pojavila u plavoj haljini nalik na onoj koja se vidi na zastavi Ukrajine. Plava boja se, međutim, često ponavlja, a britanski Hello tvrdi da je reč o tome što plava simboliše stabilnost, mir, mudrost i spokoj, a uz to je boja uniformi medicinskih sestara Nacionalne zdravstvene službe u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije!


Ovo su samo neke njene odevne kombinacije kojima dominira plava boja ili se pojavljuje u vidu jednog komada ili detalja otkad je izbila pandemija, a bilo ih je bar nekoliko puta više!

1 / 13 Foto: Profimedia, AFP PHOTO / KENSINGTON PALACE

makonda-tracker