da li biste je nosili?

DIJAMANTI, BELO ZLATO I BASNOSLOVNA CIFRA: Ovako izgleda NAJSKUPLJA I NAJLUKSUZNIJA kovid maska (FOTO)

0

Inspirisani aktuelnom situacijom sa pandemijom, jedan brend je dizajnirao aksesoar koji retko ko na svetu može da priušti sebi!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pretpostavili smo da će u nekom trenutku dizajneri početi da prave maske sa svojim potpisom koji će sasvim sigurno da naplate, ali ne i da će visoko luksuzni brendovi videti priliku za zaradu u ovom aksesoaru - jer zašto bi iko platio četvrt miliona dolara za jednu masku? Međutim, izgleda da takva klijentela postoji.

 

Sa sedištem u Njujorku, kompanija specijalizovana za luksuzan nakit i satove, pod nazivom Jacob & Co, već godinama je sinonim za vrlo odvažne poduhvate u svetu aksesoara.

 

U pitanju je nakit koji, najprostije rečeno, "nema stida". Glomazni ručni satovi, minđuše, prstenje, naravno mnoštvo najfinijh dijamanata koji zaslepljuju, belo zlato najvišeg kvaliteta... možemo da nabrajamo u nedogled. U prevodu, sinonim za luksuz, koji u ovom slučaju i te kako ima cenu. Samo što ne može svako da ga kupi. Štaviše!

 

1 / 6 Foto: Profimedia

 

Inspirisani aktuelnom situacijom sa pandemijom, brend je u neku ruku sasvim logično, dizajnirao i ovaj aksesoar.

 

Sa druge strane, uzevši u obzir da Jacob & Co kreiraju komade koji se svrstavaju pod nakit, a ne one načinjene od tkanine - što je najlogičnij izbor za aksesoar o kome govorimo, možda onda i nije logično što su kreirali masku od 18-to karatnog zlata, te sa sa 3.040 belih dijamanata u njoj, po ceni od vrtoglavih 250.000 američkih dolara!

 

Ipak, s obzirom na to da se ova jedinstvena luksuzna maska može kupiti samo u Jacob & Co. radnji u Dubai Mall-u, nekako je jasno kojoj klijenteli je namEnjena, te ne brinemo za to da je dizajnerski tim uzalud radio na bukvalno zaslepljujućem askesoaru, za koji kažu da se tako i nosi.

 

Dakle, ova maska ne štiti od virusa, ona je aksesoar, nosi se preko klasične maske.

 

 

makonda-tracker