o njoj se još uvek priča

HRABRA, SENZUALNA, UPAMĆENA I DANAS: Ova haljina princeze Dajane bila je važna prekretnica ― i njena mala OSVETA! (FOTO)

0

Haljina princeze Dajane sa Met gale 1996. godine bila je neverovatno zapažena, a komentariše se i danas

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovogodišnji elitni događaj Met gala neće se odigrati kada je predviđeno zbog pandemije virusa korona, već je odložen - i to na neodređeno.

 

Ipak, tokom prethodnih godina mnoge slavne dame svojim kreacijama su  ostavila traga u modnoj istoriji, a jedna od njih definitivno je bila princeza Dajana i njena toaleta iz 1996. godine.

 

U pitanju nije bila obična haljina - senzualnost kojom je princeza tada odisala bila je upravo pomak i novi njen put nakon razlaza od princa Čarlsa.

 

Ona se pojavila u tamnoplavoj, blago dekoltiranoj haljini kreativnog direktora modne kuće Dior, Džona Galijana. Svilena haljina ukrašena čipkom pomalo asocira na spavaćicu, pa je njen modni izbor bio neverovatno zapažen. Kako se te godine slavio rad Kristijana Diora, osim haljine, ona je odabrala i Diorovu torbicu u tamnoplavoj nijansi, a na nogama je imala crne salonke i nakit sa safirima.

 

1 / 3 Foto: Profimedia

 

Kako je ovom događaju prethodilo javno Čarlsovo priznanje da je u vezi sa Kamilom Parker Bouls, ali i njihov razlaz, ova haljina je bila nešto potpuno drugačije u njenom modnom stilu. Kako se tada komentarisalo, ova haljina bila je i jasan znak da se oslobodila različitih stega, ali i njena mala osveta suprugu. Od Čarlsa se zvanično razvela u avgustu 1996. godine.

 

 

makonda-tracker