Srpski dizajner oduševio rumunske ljubitelje mode

1
Naš poznati dizajner Predrag Vukašinović sa velikim uspehom predstavio je svoju kolekciju jesen/zima 2011-2012 na modnom festivalu Miss Royal Models Romania 14. maja 2011. godine

Ovaj festival se održava šesti put i praksa je da pored rumunskih dizajnera svoju kolekciju predstavi i po jedan prestižni strani dizajner. Do sada su na taj način svoje kolekcije prikazali Louis De Gama, Agata Ruiz de la Prada, Kristof Gulijarme, Kim Bernardin, 2Guns Towers, a ove godine naš dizajner Predrag Vukašinović čija je revija okarakterisana kao najbolja od kada se festival održava.

Predrag se predstavio upečatljivom kolekcijom agresivnih krojeva inspirisanih istorijskim kostimom posmatranim kroz gotik fetiš prizmu. Ekskluzivna crna čipka u kombinaciji sa lak PVC-om, perjem i halterima pomerila je granice mode i iznela na videlo najskrivenije fantazije svojstvene kroz vekove svim kreativnim ljudima slobodnog uma. 

- Svi modeli su autentični, unikatni i do najmanjeg detalja pažljivo osmišljeni - kaže Predrag Vukašinović i dodaje da se pored haljina, bluza, suknji i pantalona, u kolekciji nalazi i ručno urađen erotski veš, kamašne i čarape, pa čak i vrlo neuobičajeni detalji za kosu.

Prefinjenost i agresija predstavljeni u pravoj meri ukazuju na neospornu dizajnersku zrelost u smeloj mladalačkoj kreaciji. Predrag je na ovaj način stao rame uz rame sa najznačajnijim svetskim dizajnerma i dokazao da srpska moda ni po čemu ne zaostaje za svetskim trendovima, već ih i stvara. O tome ovih dana izveštavaju svi elektronski i pisani mediji u Rumuniji. Pored Predraga na festivalu su učestvovali i najuvaženiji rumunski  dizajneri – Florin Dobre,  Andre Dogaru, Lorenca Trica, Casa de mode Ellis, Elegance, Takko Fashion i Grizley.


 

makonda-tracker