izazvale najvecu pažnju

Modni novinari izabrali: Ovo su najlepše haljine Serbia Fashion Weeka

0

Jubilarno izdanje Serbia Fashion Weeka pratio je rekordan broj akreditovanih novinara, kako iz Srbije i regiona, tako i predstavnika medija iz sveta koji iz godine u godinu izražavaju sve veće interesovanje za našu Nacionalnu nedelju mode.

foto: Svetlana Braun
foto: Svetlana Braun

Prateći njihove reakcije i komentare na prikazane kolekcije i pojedine modele domaćih i stranih dizajnera, neke kreacije su izdvojile se kao najlepše haljine desetog Serbia Fashion Weeka, jedine licencirane nedelje mode u Srbiji. Među onima koje su izazvale najviše komentara našla se lepršava haljina sa printom renesansnih motiva, koju je kreirao holandski dizajner Addy  van denKrommenacker.

 

foto: Svetlana Braun

Zvonko Marković dostojno je obeležio jubijel, dve decenije modnog stvaralaštva fantastičnom kolekcijom. Posebnu pažnju privukla je crna haljina od čipke, svile i perli, dubokog dekoltea, sa elegantnim plaštom, za čiju izradu je utrošeno desetine sati ručnog rada. Stotine parčića svile u obliku trougla Marković je spojio u formu koja na suptilan način ističe ženstvenost.

 

foto: Svetlana Braun

Potpredsednik Serbia Fashion Weeka i oficijelni član Federacije Visoke mode, Eymeric Francois dobro je poznat modnoj publici u Srbiji. Njegova nova kolekcija inspirisana je osamdesetim godinama prošlog veka, a najviše bliceva i aplauza bilo je kada je pistom prošetala manekenka u crnoj dugoj čipkanoj haljini pri dnu ukrašenoj svilenim detaljima koji asociraju na formu sirene.

 

foto: Svetlana Braun

Marija Šabić ostala je dosledna svom stilu, ali je u novu kolekciju unela više
smelosti u izrazu koja se mogla primetiti i na savršeno ukrojenoj
kratkoj beloj haljini sa dugim šlepom.

 

foto: Svetlana Braun

Iako je ranije bio više posvećen muškoj modi, Boško Jakovljević je ovoga puta predstavio znatan broj modela namenjenih lepšem polu. Kolekcija obijuje jarkim bojama, što se najviše očituje u mladalačkoj haljini žutih, plavih I zelenih volana koji čine zvonastu formu.

 

foto: Svetlana Braun

Slovenačka dizajnerka Sanja Veličković u potpunosti je zadovoljila ukus publike i kritike kojoj prija spoj komercijalnog i alternativnog, a veliki broj
novinarki koje su pratile reviju složile su se u oceni da bi rado videle
sebe u njenoj ljubičastoj kreaciji kojoj asimetričnost forme daje jedinstvenu šik notu.

foto: Svetlana Braun

Rumunska dizajnerka Monarh ostavila je fantastičan utisak na srpsku publiku, a posebno divljenje izazvala je njena kracija vešto ukrašena velikim mašnama, dostojna prikazivanja i na prestižnoj Nedelji visoke mode u Parizu.

 

foto: Svetlana Braun

Šik svečana haljina čiji gornji deo je od finih srebrnih resa, a donji od svile u boji lavande koja je aktuelna ovog proleća, kreatorke Marine ilić za brend Marinia mnogima je oduzela dah.

 

foto: Svetlana Braun

Deo ženske kolekcije Hero Icons Bate Spasojevića ukrašen je printovima čuvenih umetnički slika. Posebno se izdvojila kreacija sa printom slike Eva Alberta Direra iz 1507. godine na materijalu cvetnog desena.

 

foto: Svetlana Braun

 

Dok su u kolekciji Jelena Petković dominirale duge haljine koje odišu ženstvenošću i nežnošću, izdvojila se kreacija providnog donjeg dela, sa izrezom, koja savršeno ističe žensku figuru.

 

foto: Svetlana Braun

U wedding kolekciji Milice Tričković najbolje komentare dobila je kratka haljina svedenog kroja, ukrašena zanimljivom detaljima.

 

foto: Svetlana Braun

U kolekciji Gorana Rochelle Woman of my mind predstavnici medija najviše su komentarisali zlatnu kratku haljinu koja otkriva ramena, čemu odličan balans dajuraskošni rukavi.

 

foto: Svetlana Braun

Danijela Božić predstavuila se kolekcijom koja je pobrala odlične modne kritike, a po komentarima izdvaja se haljina u boji peska i plavoj nijansi čijoj raskoši doprinose plise detalji.

 

foto: Svetlana Braun

Najveću pažnju i publike i medija privukla je revija ikone svetske mode Tjerija Miglera kojim je jubilarno izdanje Serbia Fashion Weeka zatvoreno na svečanosti u Srpskom narodnom pozorištu.

 

foto: Svetlana Braun

Sve kreacije iz prikazane kolekcije dočekane su i ispraćene aplauzom, a posebne komentare izazvala je haljina u nude tonovima, savršenog spoja nežnozti i romantike s jedne i izrazite erotičnosti s druge strane. Ukrašena gomilom kristala, bisera i sedefastih listića ova kreacija doprinela je da se publika na trenutak oseti kao da je u bajci.
 

 

makonda-tracker