Manolo Blanik: Moje cipele spašavaju brakove

0
Legendarni kreator visokih potpetica Manolo Blanik smatra kako nošenje njegovih cipela smanjuje verovatnoću za razvod braka
foto: BANG
foto: BANG

Španski dizajner obuće Manolo Blanik, čije modele nose dame kao što je Sara Džesika Parker, Viktorija Bekam i Kejt Mos, izjavio je kako je njegova obuća uspela da spase nekolicinu bračnih parova od ljubavnog kraha, zbog toga što muškarci obožavaju da vide svoje partnerke na visokim potpeticama.

- Reakcija muškaraca na damu u štiklama donekle je normalna, ali ipak ima tu i nečeg perverznog. No, nekoliko muškaraca mi je priznalo kako sam im sačuvao brak. Prvu stvar koju jedan čovek gleda na ženi su noge, a ne postoji ništa toliko zavodljivo od visokih potpetica – smatra Blanik, koji bez obzira na to što mnoge slavne ličnosti nose njegove modele, sam nikada nije bio zainteresovan za svet poznatih.

- Nije u pitanju vulgarnost svega toga. Vulgarnost kao takva je zapravo u redu, baš kao i loš ukus ponekad. Međutim, kada znam da toliko ljudi iz sveta fudbala kupuje moje cipele... Zaista me to sve ne zanima. Princeza Dajana je bila posebna. Ona je umela da nosi moje cipele sa takvom lakoćom i blistala je sjajem koji bi eventualno mogao da se uporedi jedino sa onakvim kakvim je zračila Džuli Kristi. S obzirom da je zabavna koliko i lepa, moguće je da još i Kejt Mos u sebi nosi nešto od svega toga, ali mi zapravo sav taj svet poznatih znači samo utoliko što mi donosi novac – surovo je iskren čuveni Manolo.

makonda-tracker