Revije istaknutih domaćih dizajnera

42. Belgrade Fashion Week: Oni su ostavili poseban pečat na treće veče prestižnog modnog događaja (FOTO)

0

Treće veče 42. Belgrade Fashion Week-a počelo je revijama istaknutih domaćih dizajnera okupljenih oko koncepta "Belgrade Design District Designers".

foto: Đorđe Tomić
foto: Đorđe Tomić

Predstavile su se Vesna Kracanović, Jasmina Vujović, Aleksandra Lalić, Milena Radović, Budislava Keković i Dejana Momčilović. Program je nastavljen ekskluzivnom revijom brenda Martini Vesto, čije modele je dizajnirao Boško Jakovljević, a zatim i revijama autorske mode Sonje Marunić, Teodore Pašalić, Ivane Pilje i brenda Sisters – Code by SBC Switzerland.

 

Vesna Kracanović predstavila je kolekciju "Snug harbor" inspirisanu motivima kao što su oblaci na horizontu, kuće iz pomorskih predela, boje isprane vremenskim prilikama. Spokojna ležernost klasično crvene i plave istrpeće oluju – baš kako treba za bezvremene odaje, s kraja na kraj kuće.

Aleksandra Lalić prikazala je svoje nove kreacije, a kao i do sada i ova "LalicA" ostala je dosledna svom kreativnom izrazu.

 

1 / 13 Foto: Đorđe Tomić

 

Kolekcija je inspirisana kulturološkim mitovima o ženstvenosti. Dandy ludačka košulja, osvežena belom kragnom je lajtmotiv ovogodišnjeg predstavljanja.

 

Brend GetUp by Jasmina Vujović ove sezone predstavio je kolekciju "Circle", inspirisanu ovim geometrijski zatvorenim oblikom. Sam krug i njegovi delovi predstavljaju osnovu kolekcije i formiraju različite odevne komade i aksesoare. Nežni tonovi roze materijala, netipićnog za uobičajenu paletu suprotstavljeni su očekivanoj crnoj, kao i grubosti najlonskih traka i predimenzioniranih kopči. Manekenke su nosile dobro poznat model "One Star" patika koji je savršeno odgovarao modnoj ideji Jasmine Vujović.

 

Kolekcijom Budislave Keković dominira crna boja, a prilikom izrade nove kolekcije "Distance" vodila se filozofijom da odeća predstavlja važno sredstvo komunikacije, ali i mogućnost čuvanja individualnosti.

 

1 / 16 Foto: Đorđe Tomić

 

Dizajnerka smatra da svaki odevni predmet predstavlja način na koji kreiramo odnos sa svetom oko sebe, ali i naš štit.

 

Milena Radović predstavila je kolekciju "Igra krugova" koju odlikuju svedene forme komada, upotpunjene pomenutim simbolom koji se kroz kolekciju provlači bilo kao metalni detalj na modelu, motiv na materijalu, ili deo forme pri izradi.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

makonda-tracker