NE PROPUSTITE

Ruski Dior Slava Zaitsev u Beogradu

0

Prvi Etnology Fest održava se od 12-14. oktobra u Muzeju nauke i tehnike i 15. oktobra u Etnografskom muzeju, a u okviru manifestacije biće održana modna revija čuvenog ruskog kreatora

foto: Promo
foto: Promo

 

Etnology Fest je trodnevna manifestacija, internacionalnog karaktera kojI koji se bavi etno temama kroz formu različitih kulturnih izražavanja: modne revije, izložbe, rukotvorine, muzičko-scenski nastupi, dokumentarni filmovi, kao i seminari, radionice i predavanja uvaženih predavača. ​

 

Festival otvara jedinstvena revija Ethno Couture “Kolo” kojom će nacionalni ansambl Srbije u čast 70 sezona rada, predstaviti nošnje visoke umetničke vrednosti, koje čuvaju u svom fundusu. U nastavku - Etno mreža izložba radova

 

„Sirogojno Etnology by Filip Maksimović“ naziv je modne revije, koja je na programu treći dan festivala. Nas proslavljeni stilista ce prikazati kako se Sirogojno džemperi savršeno uklapaju uz moderne haljine najpoznatijih srpskih dizajnera.

 

foto: Promo

Zemlja u fokusu i specijalni gost prvog Etnology Festa biće Rusija.

Iz svoje bogate kulturne ponude, Ruska federacija će se predstaviti živopisnim kostimima i nakitom iz Jakutije - (Saha Republika), daleke i hladne severne oblasti, koja ima izuzetno bogatu tradiciju i koju sa uspehom prenosi sa generacije na generaciju.

 

Posebnu pažnju javnosti i medija, nema sumnje, izazvaće dolazak i modna revija čuvenog ruskog kreatora Slave Zaitseva, koji se u svetu proslavio svojim kolekcijama inspirisanim ruskim motivima i koji je specijalni gost prvog Etnology Fest-a.

 

foto: Promo

Za one koji žele više, svakodnevno u popodnevnim satima biće organizovana predavanja etnologa i kustosa na temu bogatog stvaralaštva našeg, ruskog i afričkog naroda.

 

U sklopu festivala, svakodnevno od 14-18 h u Muzeju nauke i tehnike ,biće organizovan i Bazar, gde će publika moći da razgleda i kupi deo autentičnih proizvoda zemalja učesnica.

 

makonda-tracker