Tema svih razgovora

Kič zvani Filip Plajn: Genijalni tejkover celokupnog modnog sveta (FOTO)

0

Svet trenutno kiti oko 80 Plajnovih radnji, što seksepilnog dizajnera ne sprečava da planira širenje svog carstva. Ipak, kako je za novu kolekciju napisao urednik Voga - toliko je treš da je gotovo genijalna, te i ne čudi što ga željno išekuju bilo gde da poželi da se nastani.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Filip Plajn sebe opisuje kao čoveka koji sledi svoje snove. Preteruje uvek, nikada se ne pravda i ne izvinjava. U sopstvenim očima on je prava zvezda, a ne čovek koji se blago nakloni publici posle revije. Pravi poštovaoci mode ga blago rečeno ne podnose... Ipak, on se sam nametnuo svetskom tržištu svojim poimanjem glamura i uspeo je da osvoji publiku jeftinim poigravanjem mačo simbolima. Svakako, bilo da ga mrzite ili volite, činjenica je da je napravio moćan brend.


Na reviji Filipa Plajna dokumentovano kako prolaze oni koji se ne dopadaju mačkama iz visokog društva: Ne možeš da sediš sa nama PREDSEDNIKOVA ĆERKO (FOTO)
 

Kada ga je prošle godine Njujork Tajms pitao zašto pravi tako preuveličane revije svake sezone, on je rekao da to radi zbog "fanova ili pojedinaca koje bi većina dizajnera finije nazvali klijentima ili mušterijama". Od Plajna ne očekujte da bude politički i društveno korektan... Iste te revije mu kritika često sahranjuje jer su agresivne, prenaglašene, kič i uvek jezivo kasne. Naime, kada (revija) napokon počne neizostavne su devojke koje su klonovi Paris Hilton, muški modeli bez majica (poput bivšeg robijaša Džeremija Miksa), kao i ostale bizarne figure koje nikada ne bi prošle kastinge velikih modnih kuća.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Ovih godina na pisti su bili viđeni i: monster trakovi sa 18 točkova, motori, Ferari, Lamborgini i Meklerens koji su "ukrašeni" LED sijalicama. Verovali ili ne - na pistu je dovukao i rolerkoster! Plajn zato kaže da je njegov šou najveći i najperverzniji.

 

1 / 5 Foto: Profimedia

 

Do sada vam je verovatno već jasno zašto ga zovu Donald Tramp modnog sveta.

foto: Profimedia

 

makonda-tracker