greške su zabranjene

Kopiranje influenserki (ni)je uvek dobra ideja: Ovo je najpametniji način da nosite MIDI SUKNJU tokom jeseni

0

Apsolutno omiljeni odevni komad među devojkama ovih dana jeste midi-suknja: obično plisirana, u nekoj efektnoj boji, još bolje ako je dezenirana, ona pruža šik izgled bez mnogo truda. Ali kako izgledati "najstajliš" u njoj? Vrlo jednostavno.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Suknja midi dužine proteklih godina spada u must have jesenje i prolećne favorite influenserki i bez sumnje spada u komade koji pružaju ženstveniji i romantičniji modni izraz. U njima nam je udobno, one su u trendu i izgledaju tako, tako dobro! Međutim, kada je reč o kombininovanju, nije sve tako lagano kako deluje na prvi pogled, posebno ako inspiraciju tražite na društvenim mrežama.

 

Na profilima najuticajnijih modnih zvezda Instagrama često se može videti midi-suknja, a influenserke neretko odlučuju da je kombinuju s predimenzioniranim komadima, što nije uvek dobra ideja. Naprotiv ― može biti razlog izgleda kakvim ste vrlo nezadovoljni.

 

Midi suknja
foto: Creative Lab / Shutterstock.com

Oversized + midi suknja ― da ili ne?


Lepršava suknja zaslužuje maksimalnu pažnju, a ako je plisirana, ona će je neminovno dobiti. Ukoliko odlučite da je nosite s predimenzioniranim džemperom, posebno rolkom povećeg okovratnika, mogli biste da učinite da suknja izgleda pomalo "progutano" od strane ostatka odeće. Isto važi i za oversized dukseve i majice. Čitava silueta izgubiće oblik i lako možete da delujete kao da ste na sebe stavili prvo što vam je palo pod ruku.


Nosite pleteninu koja seže malo iznad zadnjice ili je upašite u suknju, savetuju stilisti, jer ćete tako izbalansirati širinu odevnih komada i zadržati vitak izgled.
Ako želite da naglasite struk, predimenzionirani gornji delovi odeće definitivno nisu dobra ideja i umesto njih bi trebalo da nosite crop-top ili u hladnim danima makar komade takve dužine da mogu da se uvuku u suknju.

 


Kako poznatim devojkama polazi za rukom da izgledaju sjajno u ovoj kombinaciji?


Oversized odeća nije postala trend bez razloga! Ona zaista može da izgleda sjajno (i, priznajmo, vrlo je udobna!), ali imajte na umu da poznate ličnosti na raspolaganju imaju pomoć najboljih stilista planete, kao i da influenserke verovatno danima planiraju baš tu jednu fotografiju zbog koje ćete pomisliti "Uh, moram i ja ovo da probam".


Spoj dugačke i široke odeće mogao bi da bude dobitna kombinacija s midi suknjom, kao što nam poznate devojke iznova pokazuju, ali se ne smemo zaletati. Pomoći će nešto što naglašava struk i oblik tela: prednji deo ili bočni džempera ili majice uvučen u suknju, to da oversized komad otkriva jedno rame, bude blago strukiran, da struk naglasite pojasom... bilo šta što ističe figuru.

makonda-tracker