slažete li se sa rezultatima?

DA LI SU I VAŠE SEKSUALNE FANTAZIJE OVAKVE? Istraživanje pokazalo o čemu najviše maštaju muškarci i žene!

0

O erotskim mislima se ne govori mnogo naglas, ali, ipak, otkriveno je o čemu se najčešće mašta...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

U jednom od istraživanja na temu seksualnih fantazija sprovedenom pre nekoliko godina u Kanadi, naučnici su ispitivali 1.516 odraslih osoba (799 muškaraca i 718 žena), kojima su postavili 55 pitanja u vezi sa njihovim erotskim mislima.

Na pitanja se odgovaralo ocenjujući na skali od sedam podeljaka, od "izričito se slažem" do "nikako se ne slažem".

Oko 85 odsto ispitanika izjasnilo se kao heteroseksualno, 3,6 odsto je izjavilo da je homoseksualne orijentacije, dok je preostali procenat ljudi naveo da se nalaze negde između.

Rezultati istraživanja bili su donekle iznenađujući, a donekle i očekivani.

Muškarci fantaziraju češće od žena, ali razlika nije drastična. Najveća razlika među polovima je, ipak, ono što dolazi posle fantazije. Tako bi muškarci u većini slučajeva želeli da ostvare svoju fantaziju, dok žene, sa druge strane, znatno jasnije razdvajaju fantaziju od realnosti. Kod njih ne postoji velika želja da se maštanje sprovede u delo.

Navešćemo, prema rezultatima istaživanja, najzastupljenije seksualne fantazije među ispitanima.

Žene

Iznenađujuće veliki procenat žena (30 do 60 odsto) je izjavio da mašta o situacijama u kojima će biti u potčinjenom položaju, od vezivanja i pljeskanja po zadnjici do grubljeg ili ekstremno grubog seksa. Te žene su, međutim, izričito naglašavale da ne žele da ostvare svoje fantazije.

Fantazije koje uključuju seks sa strancima takođe se kotiraju visoko na listi, a žene su sklonije i biranju određenih lokacija za svoje fantazije.

 

Na sledećoj strani saznajte šta je istraživanje pokazalo kad su muškarci u pitanju...

makonda-tracker