Reakcije će biti burne

Do 17. jula zvezde savetuju i one koji još uvek ne znaju kako će iskoristiti odmor: Kratak period velikih osvajanja i gubitaka

0

Opozicija Sunca i Meseca preko ose Rak-Jarac, uz prelazak Meseca preko Plutona, veoma će uticati na emotivni život, porodične odnose, kao i unutrašnju dualnost. Naime, biće pokrenute mnoge priče, započećete proces odvajanja, odricanja od nečega (ili nekoga), ali i proces gubitka koji donosi dobitak.

 

Mesec je do srede u znaku Vodolije

foto: Profimedia

Ovi će planeti probuditi jedan deo vas za koji niste ni znali da postoji. Upoznaćete sebe, onaj plutonski deo vas koji se budi samo kada se nađete pod određenim okolnostima. Suočićete se sa sobom i svojom iskonskom snagom i energijom.

 

Na mundanom nivou, opasnost svakako preti određenom vodećem licu, jer su ovde na meti čelnici, predsednici, premijeri i generalno vođe (Sunce), a sa druge strane je Pluton koji u svom vatrenom pohodu gleda, čeka i posmatra iz donjeg sveta i cilja. Sunce mu je cilj ili meta. Ovo mogu biti samo pokušaji da se neko od njih nađe blizu smrti, ali kako je Mesec u dobrom aspektu sa Saturnom, opasnost može biti prolaznog karaktera (Mesec dispozitor Sunca u sekstilu je sa Saturnom koji je dispozitor Plutona).

 

Ovi će događaji biti aktuelni do srede, do kada je i Mesec u znaku Vodolije koji uvek izaziva neplanirane i stresne događaje. U drugom delu dana, situacija se malo smirava i stišava. Sada je Mesec u znaku Riba, pa će i atmosfera na nebu biti mirnija, tiša. Sve do petka, malo se pokušajte odmoriti, sumirajte prethodne događaje i svoje emocije. Razmislite o njima. Otpatite, odtugujte, jer vam se od petka otvaraju nova vrata, nove nade (Merkur sekstil Jupiter).

 

Majstor za poljupce: Ovaj horoskopski znak će vam prirediti pravi vatromet

 

U petak je dan kada biste trebali planirati, organizirati poslove, ali i putovanja. Merkur sa Jupiterom je odličan aspekt za putovanja, učenje, poslovne dogovore. Međutim, kako je Mesec još uvek u Ribama, sačekajte vikend za realizaciju. Planovi se prave uvek u tišini, zato je petak kada je Mesec u Ribama, tihom znaku, idealan za tajne želje koje se trebaju realizirati. A vikend je kao stvoren za izlaske, za akciju, a u najboljem slučaju za putovanja.

 

Ukoliko niste u mogućnosti da putujete, iskoristite svakako ove dane za šetnju, za provod, jer ovaj Merkur voli da je viđen, voli teatre muzeje, javne i društvene manifestacije (Merkur u Lavu). Aspekt između planeta koje se nalaze u Lavu i Vagi je kao stvoren za lepe stvari, kulturna dešavanja i druženja (Merkur u Lavu sekstil Jupiter u Vagi).

makonda-tracker