Do 25. aprila 2017. godine

Ljubav u doba kvadrata Venere i Saturna: Da li sami sebi birate nesreću?

0
Retrogradna Venera u Ribama napravila je egzaktni kvadrat sa retrogradnim Saturnom iz Strelca na 27. stepenu, a njegov uticaj traje do 25. aprila 2017. godine...

 

Samoća je prostor kojem se duša raduje

 

foto: Profimedia

Ipak, samoća je prostor kojem se duša raduje, a to shvatamo vremenom kroz rast i sticanje zrelosti za koju je zadužen Saturn. Duhovni rast nastaje onda kada preispitamo sebe, kada odbacimo okove i kada se oslobodimo energije koja nas guši.

 

Saturn Veneru u Ribama skida sa oblaka, spušta je u realnost i poručuje joj da se uozbilji, da izađe iz bajke, probudi se iz sna, prestane druge da krivi za sopstvena dela. Spušta je u prazni prostor ogoljenu i samu, i daje joj priliku da stvara za sebe novi put. U sukobu su vatra i voda, borba i san, realnost i ideal, prošlost i budućnost. Pa šta odaberemo.

 

Preispitivaćemo se da li smo u prethodnom periodu doneli dobre odluke. Ovo je aspekt izazova, pa je osećaj usamljenosti, tuge i depresije neminovan, ali nemamo se čega plašiti, jer je ovo Saturnov test i pitanje za nas koliko smo spremni da se menjamo na bolje i koliko smo uopšte spremni na promene.

 

Ovo je aspekt borbe u kojoj kao pobednici izlaze oni koji su okrivljivanje drugih za sopstveno nezadovoljstvo ostavili još u osnovnoj školi. Sada će nam faliti svega - i ljubavi, i razumevanja, ali izbegavajte verovanje da drugi imaju mnogo više i da vas uvek nekako sreća zaobiđe.

 

Aprilske ljubavne tajne: Period kada se od vas traži da volite bezuslovno dok preljuba vreba...

 

Svaki rast podrazumeva prethodno odricanje i osećaj razočaranja. Svaki rast je dobar i čini da širimo vidike. Što se pre sučimo sa realnošću, to nam više vremena ostaje za lepe trenutke koji slede. Negde sam pročitala da ništa nije onako kako izgleda i da je sve baš onako kako jeste. I zaista je tako.

Ovo je idealan period da se zapitate zašto ste tu gde jeste, da razmislite o svom životu i svojim potrebama, da se pogledate u ogledalo, da zavirite iza njega, pa u fioke, kutije i sve zatvoreno oko vas i unutar vas. Svi su odnosi sada na testu, a svaki test je naučena lekcija.

 

Otvaranje je uvek bolno, ali donosi pročišćenje. Suočavanje sa strahovima je put ka njihovom otklanjanju. Proces oslobađanja počinje. Dakle, postanite svesni svog sadašnjeg stanja kakvo god ono bilo. Prestanite gurati sami sebe, jer ćete jednog dana shvatiti da se ono što ste hteli postići guranjem postiglo samom svesnošću.

 

"Uvek želimo da se neko drugi promeni da bismo se dobro osećali. Ali, jeste li se ikad zapitali od kakve bi to koristi bilo za vas? Bili biste isto tako ranjivi kao i prije, isto biste tako spavali kao i pre. Vi ste ti kojima je potrebna promena." Ne osećate se dobro jer je svet u redu, već je svet u redu jer se vi osećate dobro. Svi mistici nam to govore.

makonda-tracker