icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Do 25. aprila 2017. godine

Ljubav u doba kvadrata Venere i Saturna: Da li sami sebi birate nesreću?

Podeli:

  • 3
Retrogradna Venera u Ribama napravila je egzaktni kvadrat sa retrogradnim Saturnom iz Strelca na 27. stepenu, a njegov uticaj traje do 25. aprila 2017. godine...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Vreme je da zavirimo iza ogledala, suočimo se s prethodnim događajima i situacijama iz sopstvenog života, i zaključimo da li smo mi ti koji biramo sopstvenu nesreću.

 

Osećaj lične bezvrednosti prati mnoge u prethodnom periodu, jer su Venera i Saturn dvije potpuno drugačije energije. Kada se nađu u aspektu kvadrata simbolizuju manjak samopouzdanja, strah od odbacivanja, osećaj krivice, ljubomoru, nezadovoljstvo i sebičnost.

 

Venera vlada našim osećanjima, vrednostima, životnim zadovoljstvom, našim ukusima, umetničkim sklonostima, svemu onome što nas čini srećnim. Ona priča o intimnim odnosima, vezama, uzbuđenju, osvajanju, ravnoteži, gde tražimo zadovoljstvo, na šta trošimo novac, kakve poklone kupujemo.

 

Saturn je hlad, skučenost, oskudnost, ograničenost. Uvek daje prosek, blokade, prepreke, sporost, ali i pravdu. Iako djeluje sumorno i depresivno, on ipak donosi strukturu i smisao našem svetu. On nas podseća na naša ograničenja, odgovornosti i obaveze. Donosi definiciju našim životima.

 

Saturn Veneru čini hladnom, sputava je i ograničava, ali je tera na emotivni rast. Kvadrat predstavlja raskrsnicu na putu, onaj trenutak kada treba odlučiti kojim putem krenuti, a to je najteže. Sudar harmonije s formom, pripadnosti sa ograničenjem, čulnosti s granicama, lepote s vremenom, ljubavi sa bolom. Oni imaju različite ciljeve - Venera da raste i kroz taj rast se oslobađa, Saturn da zaustavi širenje i napredak, da nametne pravila i time transformiše.

 

Neki dani aprila su vam obojeni u zeleno, a neki u crveno: SAZNAJTE OVDE KOJI, jer oni koji vam ne donesu ljubav - nose vam probleme

 

Da bismo mogli da se razvijamo, oslobađamo i nađemo unutrašnji mir, najpre moramo pogledati u sopstvene dubine, prihvatiti odgovornosti za sopstvena delovanja, izbegavati hod linijom manjeg otpora. Ključ svih promena je rad na sebi i sopstvenoj promeni. Tome nas uči Saturn u dodiru s Venerom. Ako prihvatimo činjenicu da smo mi sami jedini odgovorni za najveći deo onoga što nam se u životu događa, tada možemo očekivati istinsku promenu na bolje.

 

Ovaj aspekt egzaktan je 8. aprila, ali se njegova energija oseća već od prvih dana aprila. Javlja se osećaj odbačenosti, utisak da nas voljeni ne primećuju, ili bar ne na način kakav bismo želeli, izneverenost, napuštenost, nepoželjnost. Kivni smo na svet koji nas ne razume, bez obzira na to da li je ova ljutnja prigušena i prikrivena ili sasvim jasno, otvoreno i napadno ispoljena.

 

Ljubav kao najmoćnija sila, sada nije dovoljna. Nema je, ne vidite je, a još manje osećate. Sada su na ispitu duge veze koje su odolevale izazovima kroz vrijeme. Odnos postaje težak, pa se pitate da li ste uopšte voljeni. Primećujete promenu u partnerovom ponašanju, javlja se ljubomora i, najzad, strah od odbacivanja ili gubitka. Sada na videlo izlaze potiskivani problemi u vezama koje već neko vreme ne funkcionišu dobro. Nastupa period hlađenja i praznine, kao i osećaj umora, paranoje i straha. Sada je vreme da preispitate sve odnose u svom životu, a najpre sebe i svoje postupke.

 

Obe planete su retrogradne, pa donose energiju prošlosti, retrospekciju odnosa i suočavanje sa onim mučnim, dugo izbegavanim pitanjima - Zašto? Kako? Kuda dalje? Otežavanjem odnosa Saturn nas tera da ih sagledamo iz neke drugačije perspektive, lišeni iluzije, onako realno, hladno i kruto. Pa će mnogi od vas zaista poželeti da prekinu neke odnose, da se udalje od nekih ljudi, da odmore, što će opet izazvati osećaj samoće i usamlenosti.

 

Nastavak pročitajte na idućoj strani...

 

Inicijalizacija u toku...