Od 3. januara do 3. februara 2017. godine

Vaš podznak u ružičastom svetu: Uz Veneru u Ribama poverovaćete u istinsku ljubav!

0
Pre nego počne priča o Veneri, koja je uplovila u okeane emocija 3. januara i u tom prostoru će boraviti do 3. februara 2017. godine, da se na trenutak osvrnemo i na prethodni period, završetak jedne i početak nove godine, koji je nadahnut energijom Riba...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, 20. decembra prethodne godine Mars je ušao u ovaj znak, i pridružio se Hironu i Neptunu, da bi nakon Venere na red došlo i Sunce koje u Ribe ulazi 19. februara.

 

Ribe kao 12. znak Zodijaka sa sobom nose energiju kraja, smrti, umiranja, završetak jednog i početak novog ciklusa. Pod uticajem ove energije posvetićemo se sebi, zagledati duboko u svoju dušu, sagledati situaciju, u kojoj se trenutno nalazimo, što je moguće realnije i napraviti plan za dane koji slede.

Odstranite sve što vas remeti u životu. Napravite čistac. Očistite sobu, uredite baštu, bacite bespotrebne stvari i, što je najbitnije, očistite svoju dušu.

 

Prihvatite ovu energiju i ugrabite je kao šansu i mogućnost da se pokrenete iz mrtve tačke i krenete u nove pobede. Ovo je period preporoda koji će uticati na nas sve do proleća ove godine.

 

Na samom početku vlada DVOJKA: Zvanično smo stupili u mesec iskušenja!

 

Odbacite sve što vas sputava, koči, ne dozvoljava vam da idete napred, kao i sve ono što vas vraća unazad i nije vas vredno. Pored toga Ribe su, kao znak gde je Venera egzaltirana, sklone da preteruju, pa se čuvajte preterivanja bilo koje vrste. Iskrivljena slika i iluzija mogu doneti najviše bola.

 

Kako se Sunce bude približavalo Hironu (u februaru) tako će se otvarati i naše rane. Suočićemo se sa ranama, onim starim i onim potisnutim, onim koje ni sebi, a kamoli drugima, ne priznajemo. Suočavanje sa problemom, upola je rešen problem, pa probajte ove dane gledati kroz prizmu pozitivnih vibracija. Shvatićemo da je potrebno nešto napustiti kako bi doživeli nove i uzbudljive stvari.

 

Pod uticajem ove energije stigla nam je i planeta ljubavi i novca - Venera. Ova planeta, dok je u Ribama, u egzaltaciji je, odnosno, ovo je pozicija u kojoj je Venera u zanosu, ushićena i naglašena. Ona traži da ljubav bude ostvarena u savršenom obliku, onom platonskom, neuhvatljivom, ali kako je Neptun (koji je vladalac Riba) između ostalog i planeta laži, fantazija, obmana i iluzija, na putu ka pravoj ljubavi, rame uz rame, ide i prenaglašena sklonost ka preteranom idealizovanju stvari.

 

makonda-tracker