astro

NEKE STVARI ĆE ZAUVEK BITI OKONČANE: Horoskop za TAMNI MESEC (od 16. oktobra)

0

Dok na nebu ne vidimo mlad Mesec u obliku srpa, bićemo svedoci energije tamnog Meseca — očekuju nas izazovni aspekti i mnoge stvari će se zauvek okončati!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

U petak, 16. oktobra, očekuje nas Tamni Mesec u Vagi u 21:30 časova. Noć Tamnog Meseca je ona noć kada Mesec nije vidljiv na nebu, kada se, gledano sa Zemlje, nalazi u konjunkciji sa Suncem. Nakon Tamnog Meseca, treba proći neko vreme (dan ili dva) da se na nebu počne nazirati mesečev srp koji nazivamo mlad Mesec.

 

Svaki Tamni Mesec je period povlačenja u samog sebe, u unutrašnji svet, a retrogradni Merkur još više pojačava ovo pronicanje u sebe. Kad Mesec pada uopšteno nije dobro započinjati ništa novo, a to pogotovo vredi za Tamni Mesec. To je period kada se dovršavaju i zatvaraju stvari.

 

 

Ovaj Tamni Mesec je na polju Vage, što znači da možemo razrešiti i otpustiti neki međuljudski odnos, najbolje partnerski, ali i svaki drugi. Takođe i okončati neki spor.

Možemo na parče papira napisati šta želimo okončati, a potom papir sa namerom zapaliti ili pustiti sveću da izgori do kraja. Ali ako raskidamo neki međuljudski odnos onda druga osoba mora biti ostavljena u miru i blagoslovu.

Kada okončate odnos sa nekom osobom, važno je da joj ne želite ništa loše kada ode od vas.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani!

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ne treba raskidati taj odnos ako u potpunosti niste sigurni da želite raskinuti. U praktičnom svetu ovo znači da smo makar pokušali energetski da raskinemo odnos iako se i dalje ponašamo kao da nismo – npr. čujemo se s tom osobom, ulazimo u rasprave, svađe, nadmudrivanja.

 

Ovaj Tamni Mesec događa se pod izuzetno teškim aspektima – Sunce i Mesec čine kvadrat sa Jupiterom, Saturnom i Plutonom, pa opoziciju s Marsom. Može nam se dogoditi neka nepravda, svađa, nerazumevanje, raskid, pa čak i nasilje.

 

Venera u opoziciji sa Neptunom imaće mnoge iluzije prema drugoj osobi, koje se mogu u jednom trenu raspršiti nakon čega sledi razočarenje. Zato dobro promislimo koga idealizujemo i pogledajmo realnije na stvari.

Ono što je uvek dobro kod ovakvih aspekata jeste da puknu stvari koje ionako nisu imale smisla i koje nigde ne vode. Raskid je neprijatan i kratkoročan, ali na duže staze donosi veliko rasterećenje i vraća ogromnu količinu energije koju nam je takav odnos oduzimao.

 

Ovi Tamni Mesec najviše će pogoditi osobe rođene u drugoj polovini Ovna, Vage i Jarca, kao i one koji tamo imaju neku ličnu planetu (Mesec, Merkur, Veneru ili Mars) ili su u navedenom podznaku.

 

 

makonda-tracker