astro

TIBETANSKI HOROSKOP: 12 puteva do mudrosti za svaki horoskopski znak

0

Tibetanski horoskop se zasniva na verovanju u dvanaest puteva do mudrosti, a svaki čovek, prema datumu rođenja ima svoj “put mudrosti”, cilj i karmički zadatak, koji će morati da ostvari u životu.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Lav – univerzalna svest

 

Predstavlja sintezu između svesti i realnosti. Čovek je srce, mikrokosmos. Lav učestvuje u materijalnom svetu, želi uspeh i stalno dokazuje da je vođa. Uspeće kad pobedi zavist, potrebu da mu se dive, gurmanstvo i senzualnost.

Karma: oseća se kao centar sveta. Ako ne upravlja dobro energijom, može da poremeti razvoj svoje ličnosti i pretera u egoizmu. I najsigurniji Lav može izgubiti zdravu pamet. Kad se to dogodi, treba stati, slušati i učiti od drugih. Treba služiti drugima: samo tako će uspostaviti koheziju svesti i realnosti.

 

Devica – materija, rad, fizički svet

 

Devica želi da se vrati u detinjstvo. Njom dominira Merkur. Odnos sa stvarima je istovremen, prima i daje. S godinama se razvija kritički duh koji svemu prigovara, nikad nije zadovoljan. Nevolja leži u preteranom zlopamćenju. U analiziranju je Devica nepristrasna.

Karma: ako želi da sazre duhovno, treba da prestane da se bavi sobom i počne da brine o drugima. Treba da se otvori velikim idealima čovečanstva.

 

 

Vaga – osećajna ekspanzija

 

Vaga traži ravnotežu između materije i duha. Treba se odlučiti za sklad ili nesklad. Ambicija se smanji samo u slučaju ako pronađe kome će se sviđati. Mirnog je temperamenta, aktivna, bez preterivanja – srećna kombinacija društvenog života. Treba pronaći univerzalno znanje.

Karma: ovo je najnestabilniji znak Zodijaka, osećajnost je velika. Može se vinuti u visine, ali i uništiti dinamiku. Ravnoteža je: ne dozvoliti da se zatvori u vlastitu statiku, nego rizikovati i uznemiriti samu sebe.

 

Škorpija – želja za večnim životom

 

On je konflikt duha i materije, privlačan je, sve treba služiti zadovoljstvu osobe, Škrpija se pokreće da bi osvajala. Želja za životom je produžena, prisutni su: egoizam, lepota, senzualnost i posesivnost. Želi da uživa u zemaljskim strastima, a privlače je duhovne visine. Može se izgubiti u nekontrolisanim telesnim impulsima. Uništava svojom kritikom, boji se smrti. Negativni Škorpion uništava samog sebe.

Karma: naučiti štedeti energiju, ne preterivati, zakočiti strasti. Kontrolisati destruktivnu snagu u sebi.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker