ASTRO

Oktobar donosi IZNENAĐENJA: Astro prognoza za NOVAC I POSAO nekima se neće dopasti!

0

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom

Lav

 

I tokom oktobra 2018. godine imaćete dosta posla, ali će biti i dosta napetosti i neugodnosti. Skloni ste ulasku u rasprave, posebno kada se radi o novcu ili vrednosti. Osećaj da ne napredujete onoliko koliko bi trebalo ili da niste dovoljno cenjeni na poslu može biti izraženiji tokom prvog dela meseca. Nemojte izazivati druge, neće vam to doneti ništa dobro. Za neke propuste i poslove koji nisu odrađeni na vreme moraćete da odgovarate. Ne bi trebalo da reagujete agresivno, nego nastojte da popravite svoje greške i potrudite se još više na poslu.

 

Vaš stav doslovno može osvojiti i zato stavite ego na stranu i nemojte naglo donositizaključke. Uvidećete da ima šanse za pregovore s nadređenom osobom o uslovima na poslu i plati. Napornim radom pridobićete poštovanje nadređenih i saradnika, posebno ako tek počinjete karijeru i morate se dokazati. Što se novca tiče, ne možete reći da vam je loše.Problemi nastaju onda kada trošite previše novca i zato vam se može činiti da novca nema nikad dovoljno. Razmislite o tome kako da uštedite.

 

Devica

 

Vašu 2. kuću, kuću zarađenog novca, aktiviraju Merkur (vladar Device), do 10. oktobra i Sunce, do 23. oktobra. U istoj kući događa se i mlad Mesec, 9. oktobra i što se novca tiče, stvari izgledaju dobro. Mogli biste da dobijete ponudu za novu saradnju od prijatelja ili grupe s kojom ste pre sarađivali ili još uvek sarađujete. Imaćete priliku da svoje kreativne i originalneideje testirate, čak i one ideje koje se niste usudili da pretvorite u delo do sada. Imajte na umu činjenicu da je Venera, planeta koja vlada kućom novca Device, retrogradna od 5. oktobra i može doneti zbrku i nesporazume, na primer, kada pregovarate o plati za novo radno mesto ili kroz saradnju. Ovo će se manje odraziti na one koji pregovaraju o prilivu novca na poslu koji rade duži vremenski period, za isto preduzeće.

 

Drugi deo meseca je povoljan za otplatu dugova. Nemojte stvarati nove dugove, podizati kredit ili se zaduživati na neki drugi način i pokušajte da se uklopite u granicama sadašnjih primanja, jer ćete tako uspeti da rešite neplanirane troškove. Na profesionalnom polju mogli biste puno toga da ostvarite, najviše kroz saradnju s drugima. Vreme je da iskoristite svoje znanje, čak i da ga obogatite. Možda se vratite na fakultet, prijavite ispite koji su vam ostali ili upišete kurs koji ste hteli, ali niste imali vremena ili volje do sada.

 

Vaga

 

Venera, vladar Vage, je u 2. kući, kući zarađenog novca, zajedno sa Jupiterom. Od 5. oktobra 2018. godine Venera je retrogradna, a 10. oktobra pridružuje joj se Merkur, zatim ga 23. oktobra sledi Sunce. To znači da morate biti jako oprezni kada trošite novac. Uran, smešten u jednoj kući novca Vage (zajednička sredstva, novac bolje polovine, nasleđe), ukazuje na novčanepoteškoće koje uzrokuju drugi.

 

U prvoj polovini oktobra Uran pravi opoziciju s Merkurom, a u drugoj polovini sa Suncem. To ukazuje na ulazak u rizik zbog želje da zaradite više ili na neočekivane veće troškove i izdatke. Vreme je za promene, budite umereni s trošenjem i nemojte se oslanjati na prijatelje kada zaškripi. Ako sarađujete s preduzećima iz inostranstva, budite na oprezu. Prilikom razmene može doći do neočekivanih faktora koji će pobrkati stvari u potpunosti. Uz pun Mesec 24. oktobra neke Vage osetiće potrebu da donesu drastične odluke u vezi svoje karijere. Budući da Mesec vlada vašom karijerom i društvenim statusom, a pun Mesec se događa u kući novca, vaš priliv novca i mogući dugovi zavise od vaših profesionalnih odluka.

 

Škorpija

 

Na poslu će se neke stvari događati iza zavese, može doći i do sukoba s nadređenim osobama, a možda saznate da imate tajne neprijatelje. Neke Škorpije mogu upasti u rupu koju su kopali nekom drugom ili nasesti na sopstvene spletke, verovatno kao rezultat izdaje radnih kolegakojima je to trebalo biti namenjeno. Iz svega se možete izvući s iskrenošću i poštenjem, a nakon 23. oktobra ćete uživati u ostvarenom uspehu na poslu. Neke Škorpije mogu iznenada ostatibez posla, posebno ako su zanemarili pravila na poslu na bilo koji način.

 

Mars, vladar kuće posla Škorpije, je i dalje u 4. kući Škorpije, što je povoljno za razvoj novih poslovnih smerova, prvenstveno ako se radi o dugoročnim ciljevima i ako se ne traže privremene promene. Jupiter, vladar zarađenog novca Škorpije, je u Škorpiji i očigledno je da vas brine novac tokom oktobra. Budite oprezni pri odabiru saradnika ili partnera i kod potpisivanja novih ugovora. Venera je vladar partnerstva Škorpije i retrogradna je od 5. oktobra, pa ne bi trebalo da se oslanjate na druge već da pažljivo analizirate poslovne saradnje. U tom periodu preispitajte i stavove osoba s kojima sarađujete i izbegavajte ulazak u nova partnerstva.

 

Nastavak na sledećoj strani.

makonda-tracker