Probudiće vašu uspavanu romantičnu stranu

Venera u Vagi: Lepa i šarmantna zbog onoga što nosi u sebi

0

15. oktobra tranzitna Venera preselila se u svoje dnevno sedište - u znak Vage. Iz tog razloga, sve do 8. novembra, Afrodita Urania dobija na snazi i uči nas istinskoj, univerzalnoj ljubavi...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Astrološka Venera je pandan grčkoj boginji Afroditi. Sama Afrodita je poznata pod 2 imena: Afrodita Urania i Afrodita Pandemos. Afrodita Urania (nebeska, rajska) predstavlja njenu duhovnu, božansku stranu, koja teži da se uzdigne iznad vremena, prostora i svih zemaljskih satisfakcija, dok je Afrodita Pandemos (zajednička svim ljudima), njena druga, požudna, zemaljska strana, poručuje astrolog Miloš Tomić, prenosi Lovesensa. Prema Platonu, ovo su 2 različite boginje sa istim imenom. Starija, Afrodita Urania, nema majku, već je rođena u morskoj peni, nastaloj kad je Uranova krv pala u more. Druga, mlađa, Afrodita Pandemos, je ćerka Zevsa i Dione i predstavlja strast, hedonizam i fizičku ljubav.
 

Ako ovaj mit tumačimo sa astrološkog stanovišta, sama Venera ima 2 lica, Venera u svom dnevnom sedištu, vazdušnom znaku Vage, je Afrodita Urania, dok je Venera u svom noćnom sedištu, zemljanom znaku Bika, Afrodita Pandemos. Dakle, sve do 8. novembra, Afrodita Urania dobija na snazi i uči nas istinskoj, univerzalnoj ljubavi. Nil Donald Volš, autor bestselera "Razgovori s Bogom", navodi da emocija suprotna ljubavi nije mržnja, već strah. Prvo je to strah od neuspeha, kada osobi kažete da je volite, da li ćete dobiti isti odgovor. Ako ga i dobijete, onda nastupa strah i preispitivanje da li će ta ljubav trajati.

 

Njima brak nije svetinja: 6 horoskopskih znakova koji su najčešće ljubavnice (FOTO)

 

U astrologiji, univerzalni signifikator ljubavi je Venera, dok strahovima vlada Saturn. I nije slučajno da je Saturn egzaltiran baš u znaku Vage. Jer pored straha, Saturn je i vladar vremena, te on postavlja temelje trajnosti nekog odnosa. U uporednoj analizi između emotivnih partnera, svakako je poželjno imati uzajamno dobar odnos Saturna i Venere (trigon, sekstil, pa čak i konjunkcija u znaku Vage), jer to će značiti da vreme podržava ljubav i da takav odnos ima potencijala da potraje. Suprotno tome, loš aspekt Saturna prema Veneri (konjunkcija, kvadrat opozicija, inkonjunkcija) će rušiti stabilnost veze, te ona neće trajati na duže staze (osim ako drugi markantni aspekti ne pokažu drugačije).

 

Kvadrat će ukazati na udaljenost partnera, bilo da je to emotivno udaljavanje s vremenom, ili fizička (geografska) udaljenost između dve osobe. Opozicija najčešće donosi rušenje odnosa zbog drugih ljudi, inkonjunkcija naglu "smrt odnosa'' nakon nekog vremena, dok će konjunkcija Venere i Saturna najčešće delovati kao ,,omča oko vrata'' partneru čija je Venera u igri (odnos će se pretvoriti u gušenje, a neće moći lako izaći iz njega).

 

Za kraj, da se vratimo još malo na Veneru u znaku Vage. Za tu poziciju Venere obično kažu da pored toga što je veliki esteta i diplomata, uživa u šminkanju, sređivanju, skupoj obući i odjeći. Dakle, Venera u Vagi nije lepa i šarmantna zbog onoga što nosi na sebi, već zbog onog što nosi u sebi, jer to su osobine koje se ne stiču, već sa kojima se rađa.

makonda-tracker