Do 4. septembra 2017. godine

A za kraj, retrogradni Merkur u konjunkciji sa Marsom: Odmarajte dok možete, jer ova nedelja vremenom postaće paklena

0

Retrogradnost Merkura uticaće na razne nesporazume, zabune i konflikte, ali budite svesni i istrajni da se u određenim momentima povučete. Bolje je biti sam, spokojan i miran, nego sa nekim zbog kojeg ćete zažaliti što ste uopšte pomislili da vas osećaj vara i da je sve savršeno u vašim odnosima...

 

Zatvorite neka vrata zauvek i ne osvrćite se

foto: Profimedia

U glasu, sve i da osoba to ne želi ili nije takva, drugi će čuti aroganciju, nadobudnost, hvalisanje. Čak i da nije tako, drugi tako čuju, zato je retrogradnost Merkura vrlo problematična u komunikaciji. Ali nije on za sve loš. Ono za šta je najbolji, jeste za vraćanje u prošlost, na staro, preispitivanje i ispravljanje.

 

Zatvorite neka vrata zauvek i ne osvrćite se. Idite dalje, ali tamo gde nije sve završeno, puno je toga ostalo nedorečeno, preispitajte sebe i ispravite svoje greške. Kada se dogodi problem u odnosima nikad nije samo jedna osoba kriva, uvek su obe u nečemu pogrešile ili preterale. Ali vaše je da svoje ispravite, da li će druga strana učiniti isto ili će se držati čvrsto svog lavovskog stava, nije na vama da sudite.

 

Nije došlo ni svakom vreme za ispravljanje grešaka, nije svakom ni suđeno da nastavi dalje novim putevima. Ali oni koji žele napred, moraju za sobom da počiste. Nikad to neće sasvim biti sjajno, jer uspeh vam svi ne mogu oprostiti, a ako se svi raduju vašem uspehu, onda se sigurno morate zapitati jeste li na pravom putu.

 

Oni vas opuštaju, sa njima se najviše smejete: Ovo su po horoskopu najbolja prijateljstva

 

Tokom vikenda, Mars će biti izuzetno jak i budiće na akciju i borbu (Mars trigon Uran). Mesec u Vodoliji samo će dodatno aktivirati eksplozivnu energiju Urana, pa se svakako očekuje buran vikend. Neće ovaj trigon zla naneti, ali retrogradni Merkur koji će napraviti konjunkciju sa Marsom na 28°Lava, izazvaće pravi haos u saobraćaju, poslovnim dogovorima i generalno probleme među ljudima.

 

Merkur je slika čoveka koji je na vrlo rizičnom stepenu, koji kao da je dugo čekao, trpeo i konačno rešio da preuzme kontrolu nad svojim životom. Ali, na žalost, i vreme i mesto i okruženje će biti pogrešno. Namera je možda bila dobra (Mars trigon Uran) ali nekad zamisao valja zapisati, pa u stanju mira krenuti u njeno ostvarenje. Ovaj vikend to sigurno nije.

 

Izazovni aspekti uticaće na mundane događaje, pa će mnoge pobune da se jave. Polako se bliži vreme kada će Merkur krenuti direktno, a Mars ući u znak Device. Par dana budite strpljivi a onda krenite u pametnu akciju. Neke stvari jednostavno treba sačekati i čak se radovati u tom čekanju. Nestrpljenje nikud ne vodi, a čekanje uvek dolazi s razlogom.

makonda-tracker