Do 1. avgusta 2017. godine

Za srodnu dušu, pod Venerom u Blizancima: Nova bitka u beskonačnom ratu uma i srca

0

Lako, poput daška povetarca koji dolazi kao uteha u vrelim letnjim danima, Venera je zakoračila u vazdušni znak Blizanaca. Venera je u Merkurovom carstvu, prepliću se beskrajne niti misli i osećaja, vodi se nova bitka u beskonačnom ratu racija i emocija...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šta je ljubav? Pogledajte cvet. Može li on reći: Nudim svoj miris dobrima, a uskraćujem ga rđavima? Ili, možete li zamisliti uličnu lampu koja odbija da osvetli put rđavoj osobi koja prolazi ispod nje? Pogledajte kako drvo daruje svoju nezaštićenu senku svima bez razlike - dobrima i lošima, mladima i starima, ljudima i zverima, pa i onima koji mu prilaze u nameri da ga poseku. To je samo prvi smisao ljubavi: njena nedeljivost. Kao što Bog svojim suncem obasjava i zle i dobre, i daje kišu i pravednima i nepravednima..." Entoni de Melo, Put ljubavi.

Venera u Blizancima, to je onaj plavi čuperak iz pesama Mike Antića, što nam povremeno doluta u misli i učini da "pomešamo note i piramide". Venera u Blizancima, to je ona simpatična devojka iz komšiluka, ona koja oči sakrije lenonkama, a opet ponosno i gotovo prkosno korača ulicom u kratkoj letnoj haljinici, dok komšinice sa prozora pogledom prate svaki njen korak. Saobraćaj usporava, muškarci na ulici se okreću i shvataju značenje izraza "ljubav na prvi pogled". Nema tog ko se u nju nije zaljubio, a ona... ona se zaljubila bar u dvojicu.

 

Venera u promenjivim Blizancima je negde između Neba i Zemlje, za nju ne postoje ni prošlost ni budućnost, ona živi u sadašnjosti, i baš poput deteta u prodavnici slatkiša, ona ne želi izabrati samo jedan, želi ih sve. Merkur, kao vladar znaka Blizanaca, predstavlja paralelne veze, komunikaciju, saobraćaj, bliske prijatelje i rođake a takođe i poštu, banku, internet klub, knjižaru, biblioteku, ulicu, autobusku stanicu, komšiluk, osnovnu školu, izlete, kraća putovanja, ... Na svakom od ovih mesta možete sresti novu ljubav.

 

Kineski horoskop koji će vas obradovati: Sve što vam je nekada stajalo na putu - vreme da to zaboravite je sada

 

Eto savršene prilike da nekome poklonite čokoladicu sa porukom, savršeno vreme da se divite cveću u parku i da najlepši cvet poklonite najlepšoj osobi koju poznajete. Merkur i znak Blizanaca predstavljaju i sve medije, novine, radio, internet, Merkur vlada načinom razmišljanja i zaključivanja, vlada čitanjem, pisanjem, književnošću... Do 19. jula razmišljaćemo o ljubavi, čitaćemo o njoj, prodaja knjiga, posebno ljubavnih romana, biće u porastu, a kako Merkur vlada i tračevima, isto važi i za prodaju "žute" štampe. Više ćemo kuckati, društvene mreže biće okupirane slikama, statusima, tvitovima romantičnog sadržaja.

 

Blizanci simbolišu svaki put, bila to brdska staza ili glavna gradska saobraćajnica, a Venera u Blizancima nas vodi putem ljubavi, tom magičnom stazom koju opisuje i Entoni de Melo u svojoj istoimenoj knjizi. I zato, uživajte na tom putu, uživajte u svakoj pročitanoj reči, uživajte u svakoj izjavi ljubavi, u svakom činu ljubavi, uživajte u letu, uživajte u slobodi.

makonda-tracker