• Bijonse
Kada se Kraljica Bi pojavila na crvenom tepihu, svi su pitali kako je uopšte uspela da pobedi svoje obline i uvuče se u ovu haljinu! Reč je o Živanšijevoj haljini od lateksa u boji kajsije s floralnim motivima.
  • Kim Kardašijan
Najpoznatija starleta na svetu šokirala je, kada se pojavila na crvenom tepihu, najpre svojom drastičnom promenom težine - izgubila je oko dvadeset kilograma - a zatim i futurističkom haljinom. Njen suprug kanje Vest pojačao je efekat plavim sočivima i jaknom s motivima kakvi su se našli na Kiminoj toaleti.
  • Rita Ora
Engleska pevačica ponela je haljinu Vere Vang koja je up otpunosti prekrivena perjem. Najveću pažnju privukla je kada je pokušala da se popne uz stepenice jer je njena toaleta imala dugačak i težak rep. Ona je na zanimljiv način spojila motiv metala s prirodnim materijalima, za razliu od većine njenih kolega, koje su izabrale strogo metalik varijante.
  • Džidži Hadid
Haljina Tomija Hilfigera, dizajnirana baš za nju i ovo veče, savršeno je stajala lepoj manekenki, a kreator ističe da je ona spoj starog holivudskog glamura i veze između čoveka i mašina. Njen dečko Zejn Malik je rukave svog blejzera ulepšao delom futurističkog oklopa za ovu priliku.
  • Keti Peri
Pevačici nije strano da šokira na crvenom tepihu, pa je ova tema bila odlična prilika da pokaže svu svoju maštu i hrabrost!  Crna haljina sa zlatnim motivima, kožne rukavice, ogromna punđa, ključevi kao ukras, posvetljene obrve, taman karmina, besprekoran nakit... baš sve je bilo u duhu teme Met gale 2016.

5 haljina zbog kojih ćemo zauvek pamtiti Met gala veče 2016 (FOTO)