30 sekundi do lepšeg izgleda

Ovaj jednostavan jutarnji ritual može da učini čuda za vaš organizam

0
Čak iako nemate naviku da unosite dovoljnu količinu tečnosti u organizam posle ovog teksta sigurno ćete je promeniti.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jednostavno je,u času obične vode dodajte malo limuna. Tako jednostavan napitak, a toliko puno koristi od njega.

 

Ovaj napitak učiniće čuda za vaš metabolizam, kožu, imunološki sistem. Limun pomaže pri mršavljenju, izbacivanju toksina iz organizma, osvežava dah i podstiče rad mozga i nervnog sistema.

 

foto: Profimedia

Nutricionistkinja Ranija Batajne preporučuje da umesto prve jutarnje kafe dan započnemo ovakvim napitkom, jer zaista može da učini mnogo toga za organizam.

 

Pre svega ispijanjem vode nakon buđenja rehidriraćete organizam, dok ispijanjem kafe činite upravo suprotno. Ovaj miks je odličan jer na najbolji nacin otklanjanja umor, pa cete dobiti energiju dovoljnu za ceo dan.

 

foto: Profimedia

Jedan od najčešćih uzroka jutarnjeg umora i tromosti je dehidratacija. Unos vode pomaže u regulaciji telesnih funkcija ali i finkcija mozga, koja je usko povezana sa podizanjem raspoloženja. Ledena voda šokira telo i na taj način ubrzava proces razbuđivanja," ističe Ranija.

Pored toga, voda sa limunom ima odlična antibakterijska svojstva, smanjuje rizik od nastanka infekcija i ublažava simptome već postojećih. Istraživanja su pokazala da je odlična i za ublažavanje simptoma alergija.

Save

makonda-tracker