OBRATITE PAŽNJU

Sa ovim namirnicama nemojte da se igrate: Nećete dobro proći ako ih budete podgrevali (FOTO)

0
Pečurke se jedu odmah nakon pripreme, i to ne bez razloga
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Podgrevanjem nekih namirnica samo izvlačite otrov iz njih. Postaju toksične i u nekim slučajevima mogu da izazovu rak.

 

Na ove tri posebno treba da obratite pažnju - ili ih pojedite odmah, ili ih jedite hladne, ili ih bacite!

 

Klonite ih se u svakoj situaciji: Ove namirnice izazivaju neprijatan zadah

 

Jaja


Spadaju u rizičnu grupu i nikada ne bi trebalo da ih podgrevate. Jaja imaju tu prednost da mogu da se čuvaju u frižideru i jedu hladna, zato je najbolje da poštujete to pravilo. 

 

foto: Shutterstock

 

Pečurke


One se jedu odmah nakon pripreme, to je staro pravilo koje, verujemo, svi znate. Ako podgrevate pečurke, može doći do problema sa probavom, čak i trovanja.

 

Uključite ih u svakodnevnu ishranu: 3 namirnice koje treba jesti pre spavanja

 

Spanać


Njega ne bi trebalo da ostavljate ni za dan posle, a kamoli da ga podgrevate. Kod spanaća se hranljive materijeposebno pretvaraju u kancerogene.

 

 

 

makonda-tracker