oprez!

Jesti ih na prazan stomak ili ne? Evo šta stručnjaci kažu o 16 namirnica koje često koristimo za doručak

0

Nije važno samo šta jedemo, već i kada konzumiramo određene namirnice. Pogledajte šta se jede i ne jede na prazan stomak...

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

OVSENA KAŠA
Odlično jelo za početak dana, dakle za prazan stomak, zašto što stvara zaštitni sloj koji želudac čuva od loših kiselina.

 

Tajni sastojak za savršeni doručak: Jedna kašičica rešenje je ta sve ženske probleme (FOTO)

 

PECIVO
Često ga jedemo za doručak i ne znamo koliko je to štetno zato što hrana koja sadrži kvasac iritira naš stomak, a može i da izazove nadutost i da oteža varenje.

 

HELJDA
Odličan izvor proteina, gvožđa i vitamina, ne opterećuje stomak i zato se preporučuje konzumiranje na prazan stomak.

 

SLATKIŠI
Unošenje slatke hrane na prazan stomak naglo povećava nivo insulina u krvi, a od toga mogu da stradaju mnogi naši unutrašnji organi, pre svega pankreas.

 

KAČAMAK
Odličan je za prazan stomak zato što čisti naš stomak od toksina, teških metala i nomralizuje crevnu mikrofloru.

 

JOGURT I MLEČNI PROIZVODI
Mlečni proizvodi čine dobro našem organizmu samo ako ih unosimo zajedno sa nekom drugom hranom, jer prazan stomak uništava sve što valja u jogurtu, mleku, siru.

 

PŠENIČNE KLICE
Dve kašike ovih klica obezbeđuju našem organizmu oko 15 odsto dnevno potrebne količine vitamina E, kao i oko 10 odsto dnevno potrebne količinie folne kiseline. Međutim, da bi naš organizam bio u stanju da iz pšeničnih klica iskoristi ono najbolje, potrebno je da ih jedemo na prazan stomak.

 

Nastavak na sledećoj strani.

 

makonda-tracker