Ovaj tekst je preuzet sa sajta Stvar ukusa
Svako povrće po Ajurvedi ima različito vreme probavljivosti i zato je neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i crevima.
Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica.
1. Krastavac i paradajz - ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja izaziva stomačne probleme.
2. Voće posle jela - voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih problema.
3. Povrće i sir - kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje.
4. Banane i mleko - mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo ova kombinacija mnogo usporava varenje.
5. Dinja i lubenica - ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom drugom namirnicom prilikom jela.
SA SAJTA STVAR UKUSA PREPORUČUJEMO JOŠ:
6 recepata za salate koje mogu da zamene obrok
Kako očistiti blato sa odeće i spasiti presoljeno jelo: 3 trika sa krompirom
Jela je 3 urme dnevno 12 dana, ovo su rezultati
Krastavac - ublažava glad, otklanja stres i čisti sanitarije!
Pomešajte limun i cimet i iskoristite sve blagodeti ove kombinacije