Kada pomislimo na picu, prva asocijacija je slika rastopljenog sira i previše sosa od paradajza.
Međutim, postoji način da je spremite na zdrav način i u sebe umesto kalorija, unesete samo vitamine, koji će vam samo podići energiju.
Možete je napraviti na sledeći način:
Testo:
- 40 g čija semenki
- 180 ml vode
- 3 kašike heljdinog brašna
- kašičica origana
- 3 kašike suncokretovih semenki
- kašika soli
Desert bez šećera? Ove kuglice obožavaćete posle prvog zalogaja (RECEPT)
Preliv:
- 80 g pasiranog paradajza
- 2 paradajza
- 6 šampinjona
- crvena paprika
- bosiljak
- kašičica origana
- polovina crnog luka
- so i biber
- feta sir
- šaka rukole
Odličan za najmlađe ukućane i pun vitamina: Napravite domaći sok od jagode (RECEPT)
Priprema:
Pomešajte čija semenke, vodu, heljdino brašno, origano i so. Dodajte usitnjene suncokretove semenke pa na tepsiju koji ste obložili papirom za pečenje oblikujte testo za picu debljine 1 centimetar. Pecite na 175°C od 30 do 40 minuta. Izvadite pa premažite pasiranim paradajzom, složite kriške paradajza, paprike, luka, šampinjona i posolite (stavite biber po želji) i pospite bosiljkom i sirom. Pecite još oko 10 minuta.