domaća hrana

Bakina kuhinja ne izlazi iz mode: Stari i dobro čuvani recept za leskovačku mućkalicu! (FOTO)

0
Hrana koja okuplja sve ukućane za istim stolom uvek je najbolji odabrir! Predstavljamo vam recept koji će postati sastavni deo nedeljnog ručka!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci: 

  • 1 kg svinjskog mesa od vrata
  • 200g sveže slanine (mesnate)
  • 5 glavica crnog luka
  • 10 pečenih paprika (iseckane)
  • 500 g flaširanog paradajza iz zimnice
  • 2 glavice belog luka
  • tucana ljuta paprika
  • so, biber, biljni začin
  • 1,5 dl ulja

Priprema: 

 

1. Meso isecite na kocke i začinite ga po ukusu i obmotajte slaninom. Stavite ga na roštilj da se malo ispeče, a ako nemate roštilj možete i na teflonskom tiganju da ga propržite.

 

2. Sitno iseckajte crni luk i dinstajte ga na ulju dok ne dobije staklastu boju. U tako prodinstan luk dodajte pečene paprike, paradajz i beli luk i dinstajte dok ne ispari sva tečnost. U to dodajte meso, nalijte ga vodom i krčkajte dok se sve ne sjedini u kompaktnu masu.

 

3. Na kraju leskovačku mućkalicu presipajte u zemljanu posudu i kratko je zapecite u rerni.

 

4. Kada je gotovo specijalitet zaljutite tucanom ljutom paprikom. Leskovačku mućkalicu poslužite toplu, a umesto hleba uzmite lepinje.

 

foto: Profimedia

 

 

 

makonda-tracker