zdravo i ukusno

Sok od krastavca sadrži veoma važan vitamin

0

Zbog svog sastava, krastavac je zdravo povrće.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Krastavac se smatra četvrtim najviše gajenim povrćem u svetu. Iskoristite sezonu ove namirnice i počastite telo ovom blagotvornom hranom. Pa, da vidimo koje su to beneficije koje vam unošenje krastavca obezbeđuje.

 

Krastavac, izvor zdravlja i lepote

 

1. Krastavac je bogat izvor vitamina B.

 

Zato, ne propustite da svaki dan unesete svež krastavac u organizam. Iskoristite sezonu ovog povrća i organizam počastite vitaminom B.

 

 

2. Hidrira telo i eliminiše toksine jer 95 odsto krastavca čini voda.

 

Ovo povrće sadrži najviše vitamina koje je organizmu potrebno za svaki dan. Nemojte ga ljuštiti jer se u koži krastavca nalazi najviše vitamina C - 10 odsto od preporučene dnevne doze koju bi valjalo svakodnevno unositi u organizam.

 

foto: Profimedia

 

 

3. Dobar je za kožu i kosu.

 

Samo jedan pogrešan potez vas vodi u kulinarsku katastrofu: Ovako se pravilno sprema tzatziki (FOTO)

 

Pomaže prilikom opekotina od sunca i iritacija na koži. Oljuštite ga i kožu krastavca stavite na upaljena mesta, te će njegova protivupalna svojstva ubrzo ublažiti upalu. Zbog visokog sadržaja silikona i sumpora, potpomaže brži rast kose. Ukoliko imate problema sa kosom, trk do pijace. Takođe, iseckajte krastavac na kolutove i rasporedite po licu. Na taj način ćete prirodno ilako očistiti kožu zahvaljujući mineralnim solima u sastavu ovog povrća.

makonda-tracker