lak i jednostavan recept

Bez ove poslastice na stolu Uskrs gubi svaku čar: Ukusni keksići u obliku zeca osvojiće svakog člana porodice (FOTO)

0
Preslatka poslastica postaće omiljena dekoracija na vašoj uskršnjoj trpezi, ali i ukusan desert koji će najmlađi članovi porodice obožavati!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Za Uskrs obavezno umesite domaći keks, piše Lepa & srećna.

 

Sastojci:

 

Za testo:

200 gr omekšanog margarina

150 gr šećera

2 žumanca

400 gr brašna i malo brašna za posipanje tepsije

1 kašičica mlevenog cimeta

2-4 kašike mleka 

 

Za glazuru:

 

1-2 kašičice soka od limuna

250 gr šećera za glazuru

oko 2 kašike hladne vode

različite boje

 

Pripema:

 

Unapred zagrejte rernu na 180 stepeni. Dve tepsije premažite sa malo margarina i obložite sa papirom za pečenje.

 

Izgledaju lepo i prijemčicvo, ali su veoma opasne: Evo kako da prepoznate OTROVNE BOJE za jaja (FOTO)

 

Penasto umutite 200 gr margarina i 150 gr šećera. Dodajte 2 žumanca i umutite. Dodajte 400 gr prosejanog brašna, 1 kašičicu cimeta i 2-4 kašike mleka da vam biskvit bude mek. Umesite meko testo. Rastanjite testo oklagijom i oblikujte zeke. Posložite u tepsiju i pospite šećerom. Pecite ih u unapred zagrejanoj rerni dok ne dobiju svetlu zlatnosmeđu boju, oko 15 minuta. Kad su gotovi, pospite ih šećerom i čuvajte ih u hermetički zatvorenoj posudi.

 

foto: Profimedia

 

Za glazuru, procedite sok od limuna. Zatim pomešajte sok od limuna sa šećerom i dodajte postepeno 2 kašike vode da biste dobili čvrstu ali glatku glazuru.Ako je potrebno, dodajte malo proceđenog soka od limuna. Podelite glazuru u odvojene posude i dodajte u svaku različitu boju po vašem izboru. Ukrasite keks glazurom. Možete ivice vaših ukrasa dekorisati čvršćom glazurom a za unutrašnjost dekorativnih oblika možete dodati u glazuru malo vode.

 

makonda-tracker