PRELEPO I JEDINSTVENO

Farbanje jaja na pari: Laka i veoma jeftina metoda koja svima polazi za rukom (VIDEO)

0
Malo je reći da će vas rezultat oduševiti
foto: Youtube printscreen / Serpica
foto: Youtube printscreen / Serpica

 

Bliži nam se najveći hrišćanski praznik, pa je krajnje vreme da pronađemo najlepšu tehniku farbanja što lepših jaja, piše Stil.rs

 

Predlažemo vam da probate metod koji nije ni zahtevan ni skup. U pitanju je neobičan način korišćenja standardnih boja za jaja - farbanje na pari!

 

Jaja obariti dan ranije, ili rano ujutro, ako planirate da ih farbate predveče. Kuvati jaja 4-5 minuta, ne moraju da budu potpuno kuvana, jer će se kasnije svakako kuvati na pari.

 

Kad su jaja dobro ohlađena, možete da počnete sa farbanjem. Uzmite kesice sa bojom, najbolje zelenu, plavu, crvenu i ljubičastu, jer se najbolje vide i daju najlepše šare.

 

Neobična ideja koja će vas oduševiti: Evo kako da ofarbate uskršnja jaja PARČIĆIMA SVILE! (VIDEO)

 

Jaja poprskajte sirćetom (možete i da ih umočite cela u sirće), pa poređajte u metalnu cediljku. Veću šerpu napunite vodom, toliko da vam voda ne ulazi u cediljku. Postavite cediljku u šerpu i stavite da se lagano zagreva na šporetu.

 

Dok se zagreva, otvorite kesice sa željenim bojama i poprskati jaja jednom po jednom bojom. Na ovaj način možete da farbate i jednobojna jaja.

 

Nastavak na sledećoj stranici...

 

makonda-tracker